17 juli; Niagara Falls-Toronto AirPort

Vanochtend zijn we om 9 uur wakker. Harry is er 5.45 uur nog even uit geweest op de zonsopkomst boven de watervallen vanuit onze hotelkamer te bekijken.

Zonsopkomst om 5.52 uur.

Om 10.45 uur hebben we alle spullen gepakt en pakken de lift. We zien al wat mensen wachten die ook de lift willen nemen. Sommige hebben het geduld niet en pakken de trap naar beneden. Wij met onze koffers zien dat niet zitten 8 verdiepingen naar beneden met de trap. Na een kwartier stopt de lift. Hij zit behoorlijk vol. Harry grijpt zijn kans en propt ons tussen de andere mensen in de inmiddels volle lift. Het past allemaal net, maar zijn dan toch beneden gekomen.

We rijden Niagara Falls uit via de Niagara Parkway richting Niagara on the Lake. Het is een mooie route die langs de Niagara River voert. De Niagara River heeft zich hier diep uitgesneden. Onderweg heb je wat uitzichtpunten en kun je ook trails rondom de rivier doen.

In ons hotel zit een Starbucks. Daar pakken we cake met een koffie en melk.

Niagara River.

We stoppen ook even bij de Floral clock en later bij een punt waar een mooi uitzicht is op de Niagara River en de brug naar Amerika.

Floral Clock.

Op den duur rijden we Niagara on the Lake in. Langs de weg kasten van villa’s en veel wijngaarden. In het centrum van het stadje is het heel druk en toeristisch. Wij rijden er doorheen en vervolgen onze weg. Onderweg maken we nog wat foto’s van een wijngaard en van bomen waarvan we denken dat er perziken of abrikozen aan groeien.

Onze volgende stop is Grimsby. In Downtown gaan we nog even lunchen bij een leuk restaurantje.

Downtown Grimsby.

Het is inmiddels 15.15 uur. Via de Toronto Facebook groep kregen we nog een leuke tip. In Grimsby Beach liggen aan de Auditorium Circle hele leuke kleurrijke houten huisjes. Dat klopt helemaal. Een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Er is ook nog een toegangsweg naar het kleine strand. In de verte zien we over het Lake Ontario de skyline van Toronto.

Grimsby Beach.

We pakken bij Grimsby de snelweg naar het vliegveld. Tot aan Hamilton is het erg druk. Gemiddeld rijden we niet harder dan 50 km/uur. Gelukkig duurt dit maar ca. 25 km. Daarna loopt het soepel tot aan het vliegveld. We moeten de auto nog wel even aftanken, voordat we de auto bij Alamo kunnen inleveren. We rijden wel nog een aantal malen verkeerd. Uiteindelijk vinden we het autoverhuurbedrijf. De km stand wordt opgenomen en de auto wordt nog even bekeken en we kunnen gaan.

Vanaf het verhuurbedrijf kunnen we binnendoor naar Terminal 1 lopen en inchecken bij balie 5. Het is allemaal wel wat chaotisch met het afgeven van de koffers. Alles maar digitaal maken werkt niet altijd even goed. Verder gaat alles voorspoedig. In iets meer dan een half uur zijn we overal doorheen en is het wachten tot we naar de gate E78 kunnen voor het boarden.

Tijdens het boarden worden ineens onze nemen opgeroepen. Wat nou dan. We gaan naar de balie. We moeten even wachten. Een man ervoor is niet zo blij. Zijn Corona bewijs is niet meer geldig. Wij pakken onze Corona bewijzen er ook maar alvast bij. Als wij aan de beurt zijn worden de paspoorten goed bekeken. De vrouw doet wat moeilijk over onze achternaam. Het blijkt allemaal toch goed te zijn en we kunnen aan boord. Tegen 22.00 uur vertrekken we. De vlucht verloopt verder goed. We komen om 10.45 uur aan op Schiphol. We kunnen snel door de douane. Het wachten op de bagage duurt wel wat langer, maar we zijn al lang blij dat we onze bagage hebben!

De ouders van Ingrid wachten ons op en brengen ons naar huis. We drinken op Schiphol eerst nog bij La Place een cappuccino met wat lekkers erbij. Daarna vertrekken we van Schiphol en zijn rond 14.00 uur weer thuis na deze mooie reis door het oosten van Canada.

De laatste dag in Canada hebben we nog 165 km gereden.

De totale vakantie hebben 3602 km gereden.

Het was een bewolkte benauwde dag met een maximum temperatuur van 27 graden.

We willen alle mede reizigers van onze blog bedanken voor de reacties. Wie weet tot de volgende Amerika of Canada reis👌👍.

5 gedachtes over “17 juli; Niagara Falls-Toronto AirPort

  1. Mia

   Fijn, dat jullie weer gezond thuis zijn. Wat leuk om jullie te volgen. We hopen dat het vanaf zondag bij ons ook zo voorspoedig gaat. Nu lekker nagenieten voor jullie.

 1. Anneke Hogenes

  Geweldig leuk om weer alles te hebben gevolgd. Niet altijd met een reactie, maar in ieder geval vond ik het leuk. En de foto’s van dit laatste stuk, de vrolijk gekleurde huisjes, de zonsondergang bij de Niagara….prachtig.
  Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn!

  1. Tineke

   Geweldig om de Niagara Falls, weer te zien. Wij zijn er zelf in 1980 geweest en hebben in het bootje Maid of the Mist een rondvaart gemaakt. We zullen nooit het oorverdovend geluid van het vallende water vergeten!!

   En dan de huizen in Grimbsy Beach. Amerikaanse dan deze huizen zie je ze bijna niet. Die schakering van kleuren is geweldig. Typisch Amerika.

   We hebben dagelijks genoten van jullie blog. Jullie route was afwisselend mooi qua natuur en dan de immens hoge gebouwen in de steden. Wat een contrast.
   Bedankt dat wij elke dag een beetje mochten meereizen…, we hebben ervan genoten.

   Nu bijkomen van de jetlag en nagenieten van jullie mooie avontuur.

   1. Edith

    1 woord … jaloers 🤪 wat een mooie foto’s, verhalen (niet alles helemaal gevolgd hoor 🙃) Knap geschreven allemaal … petje af.. En wat super leuk om jullie trip zo te kunnen volgen … heerlijk hoor en dan nu ‘alweer’ thuis .. gaat te snel … Nu lekker bijkomen en nagenieten …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s