11 juli, Moab (Canyonlands).

Vandaag om 9 uur ontbeten en om 10 uur vertrokken naar Canyonlands National Park. Eerst komen we na een half uur aan bij Dead Horse Point State Park. Hier kom je bij een rotsuitloper van de Colorado vanwaar het panorama eindeloos ver uitstrekt.

SAM_1850Vroeger werden wilde paarden door cowboys naar dit punt gedreven, waarna de smalle doorgang met een hek werd afgesloten. De beste paarden werden getemd, de overige paarden werden gewoonlijk weer vrijgelaten. Volgens een oude legende is het één keer voorgekomen dat de opgesloten paarden bovenop het rotsplateau aan hun lot werden overgelaten; de beesten stierven door een gebrek aan water. Het park dankt haar naam aan dit oude verhaal.

SAM_1851
SAM_1855Dead Horse Point State Park.

SAM_1870Dan op weg naar het volgende National Park, Canyonlands. Canyonlands word doorsneden door 2 rivieren namelijk de Colorado en de Green River.
In Canyonlands zijn we in het gedeelte geweest wat Island in the Sky heet. Dit is een uitgestrekt tafelblad (Mesa) dat in het noorden boven Canyonlands uitsteekt en adembenemende panorama’s bied.
We hebben wat viewpoints bekeken en 2 wandelingen gedaan. 1 gaat naar het Grand View Overlook Point. Een mooie wandeling langs de rand met in de diepte zicht op de Canyons. Deze wandeling duurde ongeveer ruim een uur.
SAM_1880SAM_1884Hiken naar Grand View Point.
SAM_1890Grand view Point.
SAM_1886Grand view Point.

In Canyonlands is de temperatuur wat lager dan in Moab, rond de 30-35 graden met een lekker briesje. In Moab zit je tegen de 40 graden aan.
Verderop rijden we met de auto naar Green River Overlook Point. Hier heb je een prachtige uitzicht op de Green River.
SAM_1904SAM_1905Green River Overlook.

Als laatste hebben we nog een korte maar pittige wandeling ( half uur heen en terug ) gemaakt naar Upheavel Dome. Op de dome kijk je naar beneden in een gat wat lijkt op een krater. Men weet nog steeds niet hoe deze krater werd gevormd. Men denkt mogelijk aan een meteoriet inslag.

SAM_1907Upheavel Dome.

We hebben dit deel van Canyonlands bekeken en zijn weer richting Moab gereden. Vlak voor Moab ligt een prachtige autoweg die langs stijle rode rotswanden voert met naast de weg de rivier de Colorado.
SAM_1912SAM_1915De Colorado rivier.

Deze weg heet de Scenic 128 byway. We wilden nog met de voeten in de Colorado rivier stappen toen het even begon te regenen. Dat hebben we maar niet gedaan en zijn terug gereden naar Moab. de auto daar afgetankt en bij de Pizzahut een pizza gegeten.
Vanavond wilden we nog even een duik in het zwembad nemen maar helaas regen en onweer gooiden roet in het eten. De weersvooruitzichten voor de komende 2-3 dagen zijn wat minder hier, afwachten. Morgen gaan we naar het volgende Nationale Park, Capitol Reef.