14 juli; Kingston-Toronto

Na het ontbijtbuffet in hotel Best Western Fireside Inn verlaten we om 10.15 uur Kingston. We hebben ca. 250 km te rijden om in de grootste stad van Canada, Toronto, aan te komen.

We rijden over de 401 langs Lake Ontario naar Toronto. Bij Cobourg wisselen we elkaar af met rijden. Bij de Tim Hortons drinken we daar koffie met TimBiebs. De naam van popzanger Justin Bieber is hier aangegeven. Een samenwerking tussen Tim Hortons en Justin Bieber. Ze zijn best lekker.

Hoe dichter bij Toronto hoe drukker het al wordt op de weg. We kunnen wel steeds goed door rijden.

In de verte is de skyline van Toronto al te zien.

Om in het centrum het hotel te vinden is wel een crime. De naam van het hotel staat niet echt duidelijk op het hotel vermeld. We denken op den duur wel waar het is. Harry wacht in de auto als Ingrid gaat navragen. Het blijkt het goede gebouw te zijn. We kunnen de auto vlakbij parkeren. Om 14.00 checken we in en kunnen ook al op de kamer terecht. Om 15.00 uur gaan we de stad in.

Toronto liggend aan Lake Ontario heeft een prachtige skyline met als letterlijk hoogtepunt de 553 meter hoge CN Tower. De stad telt ca. 3 miljoen inwoners.

We verblijven aan Charles East in hotel Anndora House. Het hotel ligt in het centrum. We verblijven hier 2 nachten.

We lopen via de drukke en levendige Yonge Street af richting Downtown Toronto. De hoge wolkenkrabbers zijn indrukwekkend hier.

Bij het grote overdekte winkelcentrum Toronto Eaton Centre kopen we een smoothie met een broodje erbij.

Verderop gaan we rechtsaf Queen Street in. Hier staat de Toronto Old City Hall. Hier zetelt het stadsbestuur van Toronto. Het is gebouwd in 1899. Een al oud gebouw tussen de wolkenkrabbers.

Old City Hall.

Bij Wellingstreet lopen we naar het Gooderham Building. Een van de meest gefotografeerde gebouwen van Toronto. Het wigvormig gebouw is door de machtige familie Gooderham in 1892 gebouwd.

Achterkant Gooderham Building.
Voorkant Gooderham Building.

De volgende stop is de CN Tower. Deze televisiemast is 553 meter hoog. De bouw is in 1976 voltooid.

We betalen de flinke entree en kunnen om 18.30 uur naar binnen. Eerst langs de beveiliging en dan wordt er nog een foto van ons gemaakt, die we overigens niet kopen, en gaan dan met een man of 15 de lift in naar boven.

De lift naar boven.

Met razende snelheid gaan we naar het observatiedek op 346 meter hoogte. We kunnen hier rondlopen en over de indrukwekkende skyline van Toronto kijken. Het uitzicht op Lake Ontario en de Toronto Islands is erg mooi.

Beneden zien we intussen de Toronto Blue Jays een honkbalwedstrijd spelen.

Je kunt op een glazen plaat staan en zo zie je onder de stad liggen.

Voor nog eens 10 dollar per persoon kunnen we nog een verdieping hoger. Nu we er toch zijn😊. Hier hebben we een prachtig uitzicht op een hoogte van 447 meter. Op deze hoogte voel je de mast zelfs nog iets bewegen.

Skypod.

Het is inmiddels al 20.15 uur als we weer beneden zijn met de lift.

Naast de CN Tower ligt het Rogers Centre. Hier spelen de Toronto Bleu Jays en de Toronto Argonauts hun honkbal en Canadian football wedstrijden. Verder vinden hier ijshockey wedstrijden en grote evenementen plaats.

Rogers Centre.

We lopen John street. Hier zitten veel eettentjes. We gaan eten bij een Mexicaans restaurant. Een keer wat anders.

We lopen na het eten weer terug naar ons hotel. Het is al donker. Dat levert ook mooie plaatjes op van de stad die nog erg levendig is.

We lopen via o.a. Dundas Square (de Times Square van New York) via Yonge street terug naar ons hotel.

Sundae Square.

We hebben zo vanmiddag en vanavond totaal 11 km gelopen en het is dan inmiddels ook al 22.40 uur als we bij ons hotel Anndore House zijn.

Het weer vandaag zonnig met af en toe een wolkje. Maximaal 25 graden.

We hebben 260 km gereden. Morgen nog een dag in het hectische Toronto.

Onze route vandaag.

Een gedachte over “14 juli; Kingston-Toronto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s