14 februari; Key West-Duck Key

Bij het open van de gordijnen zien we de zon al volop schijnen op Key West. Wat een heerlijk begin van de dag. Albert en Harry trekken de hardloopschoenen aan en rennen een rondje van ruim 5 km op Key West. Ze zien in wat bomen langs het water een stuk of wat leguanen die zitten te genieten van de zon.

Goed kijken op de foto en dan zie je een stuk of 6 leguanen zitten in het struikgewas langs het water.

Ingrid en Rianne nemen een duik in het zwembad. Marc blijft nog even liggen.

We frissen ons allemaal op, checken uit en gaan bij de naastgelegen Starbucks koffie drinken.

Om 12.00 nemen we de shuttlebus van het hotel naar het centrum van Key West. We worden afgezet op Mallory Square, het centrale plein van Key West. In de haven van Key West ligt een groot cruiseschip aangemeerd.

De belangrijkste hoofdstraat van Key West is Duval Street. Dat is ook wel te zien aan de vele toeristen, souvenirswinkels, eetgelegenheden, kunstateliers etc. We bewonderen de prachtige houten huizen die in deze straat staan.

Verderop slaan we rechts Olivia Street in en daarna linksaf de Whitehead Street in. Op de hoek van deze 2 straten staat het voormalig huis van schrijver Ernest Hemingway. Deze heeft hier een aantal jaren in de jaren ’30 gewoond. Het huis is nu een museum.

Aan de andere kant staat het Key West Lighthouse, tussen 1848 en 1969 was deze vuurtoren onmisbaar voor schepen die in de ondiepe wateren rond de Florida Keys vaarden. Nu is het een museum.

Via de Truman road lopen we de Duval Street af tot het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten, Hawaï niet meegerekend. Het herkenningsteken is een boei. Om een foto te maken met elkaar moet je in de rij staan. We maken verderop wat foto’s van de boei. We hoeven zo niet in de rij te staan. De afstand vanaf hier tot Cuba is slechts 145 km.

We gaan terug via de Whitehead Street. Hier staan ook prachtige huizen omgeven door mooie palmen, bloemen en bomen.

We gaan linksaf de Petronia Street in. Via een tip van het internet zijn we hier bij Blue Heaven gaan eten. Een leuk restaurantje waar je buiten kan zitten eten. Af en toe komt er een kip of haan langs die hier rondscharrelen.

Marc en Harry delen een stukje van de plaatselijke lekkernij, Key Lime Pie.

Het is inmiddels al 15.00 uur en we lopen terug naar Mallory Square waar we met de shuttlebus van 16.00 uur weer terug naar het hotel gaan waar de auto’s staan.

Eigenlijk hadden we nog te weinig tijd om Key West verder te ontdekken.

Om 17.00 uur vertrekken we richting onze volgende bestemming Duck Key. Eerst stoppen we onderweg nog een paar keer om van de mooie route over de diverse bruggen die de Keys met elkaar verbinden.

Ook zien we delen van de oude spoorbruggen die dienst deden als spoorweg, de Overseas Railroad. Door de zware Hurricane van 2 september 1935 is deze spoorweg verwoest. Er was geen geld om de spoorlijn te herstellen. De delen die er nu nog te zien zijn staan op de monumentenlijst.

Rianne en Albert spotten onderweg nog een Key Deere. Een klein hertje. Een beschermde diersoort die alleen op de Florida Keys voorkomt.

Rianne en Albert bekijken de zonsondergang bij Bahia Honda State Park.

In het plaatsje Marathon bekijken Harry, Ingrid en Marc een deel van de zonsondergang. Daarna gaan ze eten bij Chinees restaurant Panda House.

Na het eten gaan we naar ons resort, Hawks Cay Resort op Duck Key. Het is inmiddels al 20.00 uur. Rianne en Albert komen wat later, zij hebben o.a. nog wat boodschappen gedaan bij Walgreens en eten daar in de buurt wat. We slapen in een huisje met 3 slaapkamers met keuken en een grote woonkamer. Alles ziet er prachtig uit.

Morgen blijven we een dagje op Duck Key. Nog even genieten van deze prachtige omgeving. Morgen word het nog iets warmer als vandaag. Heerlijk.

Vandaag was het zonnig met een temperatuur van ca. 24 graden. We hebben 94 km gereden.

4 gedachtes over “14 februari; Key West-Duck Key

  1. Kathleen

    Super leuk om dit alles te kunnen lezen. Wij vertrekken 2 april naar Miami, en dankzij jullie verslag is het nog leuker aftellen…ik noteer jullie tips met heel veel plezier !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s