23 juni, Custer-Deadwood

Here we go again, same time same place. Om half 9 ontbijten we bij de Bakery in Custer. Het is er goed druk. Er was nog 1 tafeltje over voor ons. Tegen kwart over 9 vertrekken we voor een twee uur durende rit naar Badlands National Park. We rijden via Rapid City , Scenic en komen bij Interior het park binnen. Best saaie route tot aan Scenic. Vanaf daar zie je de Badlands.

We hebben goed door kunnen rijden. Net voor het park nog even gestopt bij een benzinepompje. Hier nog wat geld gepind en een slappe bak koffie genomen.


We passeren de ingang van de Badlands om 11.30 uur.


De Lakota Indianen noemden dit gebied “mako sica”, wat slecht land betekent. Het park bestaat uit rotsen in diverse grijs-, bruin- en roodtinten, die door erosie tot scherpe pieken zijn gevormd. Daartussen smalle kloven met grote stukken prairie. Het lijkt wel op een bijzonder maanlandschap. 
We hebben bedacht dat we de Window trail en Door trail willen lopen. Dit zijn kleine, korte wandelingetjes, maar waardoor je toch net weer bijzondere dingen ziet. 


Als we terug lopen, komen we een Nederlands echtpaar tegen. De 1e die we tegenkomen deze vakantie.
We rijden weer verder op de Badlands Loop Road. We stoppen bij verschillende mooie uitzichtpunten.


Na de Badlands komen we aan bij The Wall Drug Store, ’s werelds meest bekende drogisterij. 


Door gratis ijswater aan automobilisten aan te bieden en koffie voor 5 dollarcent lokten de eigenaren klanten naar hun drogisterij. Ze hebben namelijk een natuurlijke waterbron. 


We bekijken het een en ander. Lopen door verschillende winkeltjes. Harry koopt nog een magneetbord, waar alle staten van de V.S. opstaan en je voor elke staat een magneet kan kopen en op het bord kan plakken. 


We doen nog een milkshake en vertrekken weer. Inmiddels is het kwart over 3. Nog anderhalf uur rijden naar Deadwood.
Onderweg nog even een benzinepomp aangedaan voor een sanitaire stop. We nemen een bekertje koffie mee, een snicker en kopen voor Harry een goedkope zonnebril. Zijn eigen zonnebril heeft ie waarschijnlijk bij Wall drug store achter gelaten. En al meezingend met Don McLean’s American Pie rijden we weer door.

Dan verderop wordt er een Starbucks aangegeven, balennn hebben dus net onze koffie op, die lang zo lekker niet is als een Starbucks koffie.
De dagen in Custer zitten er dus op, we hebben veel gezien, maar ook niet alles. Er is nog genoeg meer te doen en te zien, wat dat betreft hadden we nog wel langer kunnen blijven.

Vlak voordat we in Deadwood aankomen rijden we nog even door Sturgis. 

Het doorgaans slaperige stadje is jaarlijks in de eerste volle week van augustus het toneel van de Sturgis Motorcycle Rally. Hier komen dan ongeveer 400.000 bikers bijeen. Nu is het er een dooie boel. Er zijn veel motorwinkels in het stadje te vinden. Deadwood is gesticht in 1876, tijdens de Blackhill goudkoorts.

Een mijnwerker vond in 1875 goud in een canyon. Omdat er in die tijd veel dode bomen langs de canyon stonden, werd het plaatsje Deadwood genoemd. In de hoogtij dagen woonden er duizenden mensen in het plaatsje.

Wij logeren in het Bullock Hotel, in de Roosevelt suite. Dit hotel ligt aan Main Street.


 En wat voor suite, goed uitgekozen voor onze trouwdag. 

Wij hebben zelf de serie Deadwood, gebaseerd op deels de geschiedenis gevolgd op Netflix. Sommige op waarheid gebaseerde gebeurtenissen worden hier elke dag nagespeeld, zoals de moord op Wild Bill Hickok in Saloon no. 10. We hebben dit vanavond in Saloon No. 10 bekeken en gezien hoe de moordenaar buiten werd opgepakt. Mooi Amerikaans schouwspel.Wij gaan eten bij Deadwood Social Club boven Saloon No.10. Heerlijk gegeten.


Terug in het hotel, waar veel gokautomaten staan, waagt Ingrid nog een gokje. Helaas zonder succes. 


Morgen verlaten we Deadwood en gaan richting Sheridan. Tussendoor doen we o.a. Devil’s Tower Monument aan.

 Morgen wordt  een zeer warme dag voorspeld. Tot 37 graden.

Gereden km’s: 388 km

Temperatuur: 31 graden.

Een gedachte over “23 juni, Custer-Deadwood

  1. corrie

    Wat prachtig allemaal!! Indrukwekkende vergezichten..mooie foto`s hoor! Wel weer leuk om zo mee te reizen achter de computer!! Geniet nog verder en groeten uit de NOP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s