19 februari Laguna Beach-San Diego.

Zo even het klokje rond geslapen van 19.30 tot 7.30 uur. We kunnen de dag weer fris beginnen op deze President’s day. Dit is een nationale feestdag in de VS.

Harry heeft even bij de lobby wat ontbijtspulletjes opgehaald, die we op onze kamer lekker even opeten. We maken ons klaar en vertrekken om 9.00 uur. Het is een stuk frisser dan gisteren. Het waait harder en de temperatuur zal vandaag rond de 14 graden zijn. Onze eerste stop is na een half uur rijden bij missiepost San Juan de Capistrano. Deze missie is 1 van de bekendste missiekerken in Californië. Deze werd meer dan 200 jaar geleden gebouwd. Een deel van de kerk is al snel na de bouw door een aardbeving ingestort. We hebben er ruim een uur rond gelopen door de oude vertrekken en mooi aangelegde tuin, met o.a. cactussen, sinaasappel-, citroen- en olijfbomen.

IMG_9290 (1)


Daarna gaan we over de snelweg richting San Diego. Vlak voor San Diego gaan we langs de prachtig aan de kust gelegen exclusieve badplaats La Jolla met mooie straatjes vol chocolaterieën, boetieks en juweliers. Het was ontzettend druk in La Jolla. Uiteindelijk hebben we de auto geparkeerd in een overdekte parkeergarage in het centrum. Voordat we na het strand lopen eten we bij Richard Walker’s pancakehouse als lunch pannenkoeken. Een aanrader om daar te lunchen.

IMG_9357

We wandelen naar Children’s Pool. Een klein strandje waar ontzettend veel zeehonden en zeeleeuwen op het strand liggen te chillen. Dit levert veel bezienswaardigheid op.

Iets verderop bij La Jolla Cove liggen ook nog veel zeeleeuwen en zeehonden.

Het is fris en de wind waait hard. Een jas is vandaag wel nodig. Er zijn dan ook flinke golven.

Om 15.00 uur verlaten we La Jolla en rijden door naar Point Loma. Point Loma is een heuvelachtig schiereiland bij San Diego. We komen aan bij het 58 ha grote park, Cabrillo National Monument. We betalen 15 dollar entree en parkeren de auto bij het Visitor Centre. Hier staat het Cabrillo Monument, opgericht ter ere van Juan Rodriguez Cabrillo, die in 1542 als eerste Europeaan de westkust van de VS betrad. We wandelen eerst naar de Old Point Loma Lighthouse. Een 14 meter hoge vuurtoren gebouwd in 1855. Nu is het een museum en kunnen we binnen een kijkje nemen. We zien hoe de vuurtorenwachter hier vroeger woonde.

Het uitzicht vanaf de vuurtoren is mooi. In de verte zie je de skyline van San Diego.


Op de terugweg naar de parkeerplaats kijken we nog even bij het standbeeld van de Spaanse ontdekkingsreiziger, Cabrillo.

Het is 17.00 uur we verlaten het park en rijden nog even langs een immens grote begraafplaats, Fort Rosecrans National Cemetery. Hier liggen ca. 96.000 Amerikaanse militairen begraven, die o.a. in de tweede Wereldoorlog hebben gevochten.


Om 17.15 komen we aan bij ons hotel voor de komende 2 dagen, Best Western Islands Palms. Dit hotel ligt op Shelter Island op 10 minuten rijden van downtown San Diego.

Vandaag hebben we 163 km gereden. Temperatuur was vandaag 14 graden met veel zon en een harde wind.

Laguna_san diego
Route Laguna Beach naar San Diego

Een gedachte over “19 februari Laguna Beach-San Diego.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s