4 juli 2017, Dag 2 New York 

Na een goede nachtrust, hebben we om half 9 het ontbijt in het hotel genomen. Na het ontbijt zijn we richting Time Square gelopen. Eerst hebben we bij Madame Tussaud onze New York passen geactiveerd. Met deze pas kun je in bepaalde attracties gratis naar binnen. Zoals, Empire State Building, Top of the Rock, Madame Tussaud, diverse museums, boottocht, gratis dag fietsen etc etc. Uiteraard moet je wel eerst een flink bedrag neertellen. We hebben een pas voor 5 dagen genomen.
Meer info over de New York Pass.

Op Time Square is het indrukwekkend om de vele neon-reclames op de hoge gebouwen te zien.


Bij Café Bene hebben we koffie gedronken. Daarna vervolgen we onze tocht naar Radio Music Hall en de prachtige St. Patricks Cathedral. Deze grote kerk ligt prachtig gelegen tussen de hoge gebouwen nabij Rockefeller Center. De toren van de kerk is 100 meter hoog.
Bij het Rockefeller Center kun je met een lift naar de 67e verdieping waar je boven een adembenemend uitzicht hebt over New York. Het uitzicht over Central Park is inderdaad fenomenaal.


Op de hoek van 6th avenue bij Bouchon bakery een sandwich gegeten. We vervolgen onze weg via 5th avenue naar Grand Central Terminal. Dit is een prachtig stationsgebouw.Van het stationsgebouw lopen we over 42nd Street. We zien achter ons het Chrysler building liggen.


We stoppen in het leuke park, Bryant park om even wat water te drinken.  Hier naast ligt ook de New York Puplic Library. Maar door Independence day is deze gesloten.


Bij de McDonalds kopen we een ijsje, milkshake en een cola. Omdat we een New York Pass hebben, door het kopen van deze pas heb je toegang tot diverse grote attracties in New York, kunnen we gratis Madamme Tussauds in. We bekijken de diverse wassen beelden van bekende artiesten, regeringsleiders etc etc. In 1 uur tijd hebben we dit wel gezien.


Omdat het 4 juli is, en dat betekend dat de Amerikanen hun onafhankelijk vieren, willen we het grote vuurwerk op de Hudson rivier bekijken. We besluiten alvast richting de rivier te lopen. Onderweg eten we bij Restaurant Mr.Biggs en daarna lopen we rond 20.00 naar het water. Maar dan blijkt als we daar aankomen dat het te vuurwerk aan de andere kant van New York is. We houden een taxi aan en gaan richting de East River. Als we daar uitstappen lopen we in een enorme mensenmassa richting de kant van de rivier. Alles word goed beveiligd door de politie. Om half 21.30 barst het vuurwerk geweld los. Een schitterend gezicht.


We lopen na het vuurwerk terug naar het hotel. Daar komen we rond 22.45 aan. Deze dag hebben we al met al 15 km gelopen. Moe maar voldaan vallen we na eerst een frisse douche genomen te hebben in slaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s