17 juni, Denver-Coal Creek

Wat een goede nachtrust al niet met een mens kan doen. Om 6 uur wakker en ons klaar gemaakt voor het ontbijt. Heerlijk ontbijtbuffet in het hotel genuttigd. We voelen ons als herboren en hebben zin om Denver te gaan verkennen. Maar eerst nog even langs de Walmart om een koelboxje te kopen en wat boodschapjes in te slaan.


 Om 9.45 hebben we een wandeling gedaan in het City Park. Vanaf het park heb je een mooi uitzicht op de skyline van Denver en op de achtergrond de besneeuwde toppen van the Rocky Mountains.


Daarna doorgereden naar downtown Denver.  We hebben o.a. State Capital bezocht. Als je op de dertiende trede van de buitentrap gaat staan dan bevind je je precies 1 mile boven de zeespiegel. Niet voor niks wordt Denver ook wel The Mile High City genoemd. We hebben State Capital ook van binnen bekeken, wat echt prachtig was. 


Verder hebben we the 16th Street Mall bekeken, deels lopend en deels met de (gratis) shuttlebus. 


Verder gezien het oude treinstation, Union Station en een van de grootste bookstores van de VS, Tattered Cover Bookstore. Ook zijn we nog naar het Molly Brown house gelopen. Zij was een van de weinige overlevenden van de ramp met de Titanic. Tegenwoordig is het huis een museum. 


Veel gezien en gelopen bij een temperatuur van rond de 30 graden! 

Rond half 3 waren we blij dat we in de auto zaten en we lekker met de airco aan richting Golden konden rijden, een leuk Western plaatsje. Hier nog even langs de Coors fabriek gereden. Dit is de grootste bierbrouwerij ter wereld. Nog even door het plaatsje gelopen en heerlijk yoghurtijs gegeten.


Vlakbij Golden ligt op een heuvel, Lookout Mountain, het graf van Buffalo Bill en zijn vrouw. De weg er naar toe was zeker al de moeite waard. Buffalo Bill, zijn echte naam William Frederick Cody, dankt zijn bijnaam aan dat hij in 17 maanden tijd 4280 buffalo’s zou hebben gedood. Hij was soldaat, spion en verkenner bij de Pony Express. Later deze reis komen we hem nog weer tegen.


We wilden daarna naar het Red Rocks Amphitheatre rijden, hier stond voor de avond een concert gepland, waardoor we het buitenlucht theater niet konden bezichtigen. Het theater, liggend in de buitenlucht tussen de rode rotsen is o.a. bekend van de videoclip Sunday Bloody Sunday van U2 die daar opgenomen is.

De tijd gaat door en het werd de hoogste tijd om naar ons Bed and Breakfast adres te gaan. We kwamen om half 6 bij Eldora Lodge aan. Een bijzonder adres, gekregen dankzij een tip van het Alles Amerika Forum . De gastvrouw leidde ons door het authentieke gebouw en onze kamer. De foto’s spreken voor zich. Op 2 minuten rijden van de Bed en Breakfast hebben we gegeten bij de Mexicaan. De porties die geserveerd worden zijn zoals volgens Amerikaanse gewoonte supergroot.


Morgen gaan we echt de bergen in, dan gaan we naar Rocky Mountains National Park.

Temperatuur vandaag: gemiddeld 30 graden.

Gereden Km’s: 128 km.

4 gedachtes over “17 juni, Denver-Coal Creek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s