9 juli; Quebec

Vandaag slenteren we wat door de straatjes van Quebec. Het is een prachtige stralende zonnige dag.

Het is erg druk in de stad. We lopen via diverse trappen omhoog naar het hoger gedeelte van Quebec. Bij een info centrum halen we een plattegrond en zoeken een eetgelegenheid om te ontbijten.

Quebec is onderverdeeld in Haute-Ville (hoger deel van de stad) en Basse-Ville (lager deel van de stad). Het hoger deel was voorbehouden aan de hogere sociale klassen zoals de adelijke en de priesters. Het lager deel was de woonplaats van de ‘gewone lieden’ en is een drukke wirwar van kleine straatjes.

Na het ontbijt lopen we naar Chateau Frontenac.

Chateau Frontenac, het prachtige gebouw lijkt op een kasteel uit een Disney film, maar is een hotel dat ontworpen is in opdracht van de Canadian Pacific Railway.

Hotel ingang Chateau Frontenac.
Binnen in het hotel.
Chateau Frontenac.

We lopen over de promenade des Gouveniers met diverse trappen naar de Citadelle. Le Citadelle, is een stervormig bastion dat tot de grootste vestigingen van Noord-Amerika behoort. Hier heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Uitzicht vanaf de Citadelle.

In de verte horen we harde muziek. Er is een festival in de stad. De band Maroon 5 die in de avond optreed doet een soundcheck.

Maroon 5 soundcheck,

We lopen rondom de Citadel en later dalen we wat af naar beneden terug naar het centrum.

De wacht bij de Citadelle.
1 van de poorten in Quebec.
Parlements gebouw.

In Rue de la Saint-Jean zitten veel eetgelegenheden. Bij een crêperie, Le Petit Coin Breton eten we een lekkere crêpe met smoothie.

Leuke menu kaart van de crêperie.

Daarna lopen we terug naar het centrum van de stad. Er is een bruiloft in de Notre-Dame basiliek.

Notre-Dame basiliek.

Het is zo druk en op den duur zijn we het zat. We drinken nog wat op een terrasje en gaan naar ons hotel. We frissen ons even op en gaan tegen half 7 op zoek naar een restaurant. Het wordt toch weer een Italiaan net als gisteren. Deze zit mooi op de hoek aan Place Royale. Omdat het druk is moeten we even wachtten voordat we een tafel krijgen. Het restaurant kan niet tippen aan die van gisteren, maar het kan ook niet allemaal top zijn.

Place Royale met het Italiaans restaurant.

Daarna gaan we weer omhoog richting Haute-Ville. We nemen nu de Funiculaire. Met deze lift gaan we schuin omhoog en komen boven bij Chateau Frontenac weer uit. Een enkel ritje kost 4 dollar per persoon.

De Funiculaire.

Om om 20.00 uur nog een koffietentje te vinden valt niet mee. De Starbucks is al dicht en een paar andere ook al. Uiteindelijk lukt het in het gezellig drukke straatje Rue Saint-Jean. Hier zitten veel restaurantjes en gelukkig ook nog een goed cafe waar we een cappuccino scoren. Er is livemuziek op straat. De zanger trekt door zijn goede zang veel bekijks.

Het wordt inmiddels al schemerig. De stad is mooi verlicht. Bij de Cows halen we een ijsje en lopen naar de Citadelle. Het Chateau Frontenac is al mooi verlicht.

We proberen verderop bij de Citadelle gratis iets mee te krijgen van het concert van Maroon 5. We zijn niet de enige. We moeten nog even wachten en horen om 21.45 uur de klanken van de popband Maroon 5. We luisteren niet het hele concert af. We lopen langs het nu donkere pad langs de Citadelle en later via de brede promenade bij Chateau Frontenac terug. Deze is inmiddels prachtig verlicht.

Tegen 22.45 zijn we terug in onze hotelkamer. We hebben geen km’s gereden maar wel km’s gelopen. Maar liefst 15 km.

Het was een zonnige warme dag, 24 graden.

Morgen verlaten we Quebec en gaan langs de St. Lawrence River naar Becancour.

3 gedachtes over “9 juli; Quebec

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s