22 februari San Diego-Borrego Springs

Zoals bijna elke ochtend zijn weer lekker op tijd wakker. Harry gaat nog even stukkie hardlopen langs de boulevard van Shelter Island.
Om 9 uur hebben we de koffers gepakt en verlaten we San Diego op weg naar onze bestemming vandaag, Borrego Springs.
We verlaten San Diego via de Interstate 8 naar het oosten het binnenland in. Bij Alpine tanken we de auto bij. Via de Highway 79 gaan we de bergen in naar Julian. Onderweg hier naar toe gaan we hoger en hoger de bergen in en zien we zelfs wat verse sneeuw liggen.

Vlak voor Julian krijgen we nog een kleine sneeuwbui. In Julian, wat op hoogte ligt, is het stukken kouder dan in San Diego. Het is er maar 1,5 graad.
Julian is een kleine berg gemeenschap en een historisch dorpje in Zuid-Californië. In 1869 werd er goud ontdekt. De stad werd gesticht door Drue Bailey die de stad noemde naar zijn neef Julian.
Tijdens de goudkoorts bracht iemand jonge appelbomen naar deze regio, waardoor Julian nu vooral bekend is om zijn wereldberoemde appeltaarten. Die willen we natuurlijk wel eens proeven en dat doen we bij de Julian Pie Company. In een klein eetcafeetje bestellen we twee punten warme appeltaart met een laag slagroom en warme chocomelk, Yammy yammy.

We kijken even rond in Julian.

Rond 11.30 uur naar Borrego Springs. We rijden via een mooie route Anza Borrego State Park in.

Dit woestijnachtig park is vernoemd naar de 18-eeuwse ontdekkingsreiziger, Juan Bautista de Anza en Borrego. Dit park is maar liefst 240.000 ha groot. Het hoogste punt in het park ligt op 1890 meter en het laagste op zeeniveau. In de zomer kan het er wel tot 50 graden heet worden. Vandaag bijna 16 graden. Goed weer voor een mooie wandeling. Bij het Visitor Center krijgen we info over de Palm Canyon Trail. Dit is een mooie wandeling die ons naar een prachtige oase voert met palmbomen. De wandeling (heen en terug) is ca. 5 km lang. De Palm Canyon is de op 2 na grootste palm oase van Californië. In het begin is de kloof nog breed, open en bedekt met grote en kleine keien met daartussen bloeiende struiken, cactussen en andere planten.

De kloof wordt echter steeds smaller waarbij je geleidelijk omhoog gaat. Na ongeveer 1 uur lopen kom je bij de oase waar ook veel dieren komen om te drinken. Bij het laatste deel van de route is het moeilijk om het juiste pad te vinden, maar gelukkig kwamen we een paar mensen tegen die ons de juiste richting wezen. De palmen staan gegroepeerd rond een paar bronnen op de bodem van de vallei. Het is een prachtig gezicht.

We genieten nog even van deze oase en vervolgen onze wandeling via dezelfde route terug. In totaal we hebben er 2 uur en 15 minuten over gedaan.

In Borrego Springs drinken we een bak koffie en daarna rijden we met de auto een route langs diverse ijzeren beelden van dieren die her en der in het woestijnachtige landschap staan. Van een paar maken we een foto.

Het is inmiddels al na vieren en we besluiten om naar ons overnachtingsadres te gaan, Borrego Springs Resort & Spa. Na ons gesetteld te hebben gaan we daarna in Borrego Springs eten bij een Mexicaanse restaurant, Carmelita’s.

Vandaag hebben we 195 km gereden. Temperatuur vandaag van 1,5 graad in Julian tot 15,5 graden in Borrego Springs. Half bewolkt, af en toe een bui in Borrego Springs en wat sneeuw in Julian.

Route San Diego-Julian-Borrego Springs

Een gedachte over “22 februari San Diego-Borrego Springs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s