1 juli, Grand Teton

Door het snelle internet de laatste 2 dagen, hebben we de blogberichten over Yellowstone NP, voorzien van foto’s. 

Goedemorgen, we schrikken om 7.30 uur wakker van de wekker die afgaat, we hebben super goed geslapen!! Toch willen we wat op tijd vertrekken. De weersverwachting is in de ochtend mooi zonnig weer en vanmiddag waarschijnlijk meer bewolking en kans op een bui. Tevens kun je in de ochtend de mooiste foto’s maken van de Tetons. 

We verlaten onze cabin, checken uit, tanken de tank vol en vertrekken om 8.55 uur om eerst langs verschillende uitzichtpunten te gaan. We rijden naar de Jackson stuwdam voor de eerste foto’s. 


We komen nog een Belg tegen, waar we even een praatje mee maken. We wensen hem succes met de voetbalwedstrijd die de Belgen vanavond moeten spelen en gaan weer verder.

Onze volgende stop is Oxbow Bend. Wat een mooi uitzichtpunt, met de weerspiegeling van de bergen in het water.


Dan stoppen we bij Snake River Overlook. Ook mooi met zicht op de Snake River. Dit is het punt waar natuurfotograaf Ansel Adams  begin 1940 de beroemde foto maakte van de Tetons met de Snake River.


Bij Teton Point Turnout sta je recht voor de Tetons.

Bij Schwabacher Road (1e grote parkeerplaats) waren we gisteravond ook al, om een bever te spotten. We rijden nu door naar het eindpunt. Het merendeel van de weg is onverhard. Prachtig uitzicht op de Tetons met op de voorgrond de Snake River. Een uinta ground squirell, waar er heel veel van rond liepen.

We rijden de Schwabacher Road terug naar de grote weg richting Jackson Hole en rijden iets verderop links de Antelope Flat Road op. Na ca. 2 km zie je aan de linkerkant de oude schuren (barns) van Mormon Row staan. 


Eind 19e eeuw woonden hier Mormonen, waaronder John Moulton en zijn broer. Deze stichten hier een zogenaamde homestead. Een homestead is in het Nederlands vertaald een boerenerf/boerenhoeve. Zo was een homesteader een Amerikaanse immigrant, die een stuk land tot zijn beschikking kreeg om op te wonen en te bewerken en/of om vee op te houden, zo moest hij zien om in zijn levensonderhoud te voorzien. De grote schuur wordt de John Moulton Barn genoemd. 


Deze schuur en de andere in de buurt worden wel de “Meest gefotografeerde schuren in Amerika” genoemd en dit is te danken aan de achter de schuren steil oprijzende bergen van de Teton Range. Zo zijn de schuren op veel foto’s, puzzels, kalenders en posters te zien. 


We keren dezelfde weg terug en gaan dan richting Moose. Op de parkeerplaats van het Visitor Center bij Moose doen we om 11.15 een picknick. We hadden nog niet ontbeten en hadden best trek.

We rijden na de picknick de Teton Park Road in en iets verderop slaan we rechtsaf een weg in naar de Chapel of the Transfiguration, gebouwd in 1925. Het is een kleine kapel.


Achter het altaar zit een groot raam, waardoor je tijdens de dienst uitzicht hebt op de bergen. De Teton bergkam vult het raam en biedt elke fotograaf de kans een prachtige foto te schieten. Het gebouw doet nog steeds dienst als trouwkapel.

Vlakbij de Chapel bekijken we Menors Ferry Historic Area. De eerste bewoner van dit gebied was de pionier Bill Menor, die hier in 1894 arriveerde. Hij bouwde een ferry, waarmee de Snake River kon worden overgestoken als het water hoog genoeg stond. Tevens had hij een winkel, waar je van alles kon kopen. Nadat er een stalen brug werd gebouwd over de Snake River, maakte niemand meer gebruik van de ferry en moest hij de tent sluiten. In de Menors Ferry Historic Area kun je de cabin waar Bill Menor vroeger woonde bezichtigen. Ook zie je hier een replica van de door hem gebouwde ferry en de winkel waar je van alles kan kopen. De winkel is helemaal weer ingericht zoals vroeger en je kunt er ook van alles kopen. Leuk om te bezoeken.

Om half 1 gaan we de Taggart Lake Trailhead wandelen. Een mooie wandeling langs een waterval, beekje en uitkomend bij Taggart Lake, dit stuk is 2,55 km. Op deze trail is het goed druk met wandelaars. 


Uiteindelijk komen we bij het meer aan. Prachtig uitzicht op het meer en de Tetons. We hebben hier 45 minuten over gedaan. We rustig even uit en nemen wat te eten en te drinken.


Vanaf Taggart Lake nemen we niet dezelfde weg terug, maar nemen de terugweg via de Beavercreek trail. Op dit deel lopen we een heel stuk alleen. Ingrid komt een ratelslang op haar pad tegen. Gelukkig gaat hij de struiken in. 


We lopen stukken omhoog en later weer naar beneden door een bos en door kleine valleien. 


Om half 3 komen we terug op de parkeerplaats waar we nog even bijkomen van de wandeling, totaal hebben we 6,4 km gelopen. Er zitten al geruime tijd wat donkere wolken boven de bergen, maar die groeien niet uit tot een bui. Het was zelfs lekker warm tijdens de wandeling .. 26 graden.


Daarna gaan we op weg naar Jackson Hole, dat is nog maar 20 minuten rijden. 

Bij ons hotel, The Lexington, checken we om 15.00 uur in. Helaas is de kamer nog niet klaar. We wachten in de lobby van het hotel. Om 15.45 uur krijgen we roomkeys. Hier even lekker bijkomen en opfrissen. 


Om 18.00 uur lopen we het centrum van Jackson in. Ons hotel ligt midden in het centrum, ideaal. Het stadje heeft een Western uitstraling. Heel veel eettentjes, souvenirshops, ateliers etc. Leuk om even doorheen te wandelen.


Eerst gaan we even ergens wat eten. We kiezen voor Liberty Burger. De naam zegt het al hamburgers. En wat voor, heerlijk.  Na het eten lopen we een rondje door het centrum. Je kunt een rondje om het park met de stagecoach maken. Dat slaan we maar over, maar is wel leuk om te zien.


Bij Lee’s Tees zit een Starbucks. Eindelijk !!! Ingrid drinkt een cappuccino en Harry een Caramel macchiato. Lekker.


We lopen daarna het mooi aangelegde parkje in. Bij elke ingang van het park staat een boog gemaakt van elk (hert) geweien. 


Morgen een lange reisdag voor de boeg. Ca 430 km rijden. We rijden via Afton, Bear Lake in de staat Idaho, naar onze eindbestemming deze vakantie, Salt Lake City in de staat Utah, voordat we 4 juli weer naar huis vertrekken. 

Gereden km’s: 82 km

Temperatuur: 26.5 graden

2 gedachtes over “1 juli, Grand Teton

  1. R. Lansbergen

    Wat ’n schitterende foto’s maken jullie ‘ n echte fotograaf zou er jaloers op zijn. Ook weer ’n mooi (geschiedenis) verslag. 👍👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s