20 juni, Estes Park-Custer

Het moet niet gekker worden, om half 7 zijn we al weer wakker. Harry wil wel even gaan zwemmen, maar komt al snel weer terug. Het zwembad was nog niet open. 

Omdat we het ontbijtbuffet niet zo best vonden gisteren, besluiten we om alleen even een banaan en verpakte koek mee te nemen. De banaan eten we op onze kamer op en we gaan onze spullen pakken. We halen nog even een bakje koffie voor onderweg en vertrekken om 8 uur richting Cheyenne.

Vanaf Estes Park rijden we nog een mooie route langs de Big Thomson River en langzaamaan veranderd het landschap. 

Het landschap wordt vlak, met af en toe wat akkerbouw en later alleen maar grasland. 

We rijden rond kwart voor 10 de staat Wyoming binnen.

Net voor Cheyenne bezoeken we een Denny’s om hier ff lekker een typisch Amerikaans ontbijt te nemen.

We rijden om 11 uur Cheyenne binnen. Cheyenne is de grootste stad van de staat Wyoming en tevens hoofdstad. We stoppen bij de uit 1890 daterende State Capitol met zijn gouden koepel. Helaas staat het gebouw nu gedeeltelijk in de steigers. 


Verderop staat het uit 1887 daterende treinstation. Hier maken we wat foto’s.11.30 uur nog even een bakje (lees bak) koffie, zodat we er weer even tegen kunnen. We gaan weer even een tijdje rijden.

Na ruim een uur rijden (1.10 uur), rijden we de staat Nebraska binnen. 


Ten zuiden van de plaats Scottsbluff ligt het Scotts Bluff National Monument. 


De Scotts Bluff is een 330 meter hoge rots die boven het kale landschap uit steekt. Bluff betekend rots en Scott was een pelshandelaar die hier in 1828 om het leven kwam. Vandaar de naam. Deze rots was een mooi herkenningspunt langs de Oregon trail. Tussen 1841 en 1869 trokken hier meer dan 350.000 kolonisten langs dit punt naar het Westen om daar een nieuw leven op te bouwen. Met de huifkar duurde het 5 maanden om de 2000 mile af te leggen. 


We arriveren hier om 1.45 uur. We lopen de South Overlook en een stukje van de North Overlook trial en Saddle Rock Trail. De laatste trail die naar het Visitor Centre beneden loopt, kun je niet helemaal lopen. Het middengedeelte is afgezet doordat er rotsblokken het pad verspert hebben.Kwart voor 3 verlaten we Scottsbluff en we voeren onze eindbestemming in in de TomTom. Wat een tegenvaller …… nog bijna 3.5 uur rijden! Zonder stops zijn we dan om 18.00 uur in Custer.

Willen we sowieso in Custer aankomen, moeten we ook nog even de tank bijvullen. Dit doen we in het plaatsje Scottsbluff.

De wegen zijn goed en we komen bijna geen anders auto’s tegen. 


Het duurt 2 uur voordat we weer eens een tankstation tegenkomen.  Op den duur passeren we de staatsgrens en rijden we de staat South Dakota binnen. We rijden om de beurt en we geven wat meer gas dan eigenlijk mag. Vlak voor Custer komen we bij de Black Hill’s. Hier gaan we de komende dagen onze tijd doorbrengen. Custer is ontstaan in de tijd van de goudkoorts en genoemd naar generaal George A. Custer. 


Om kwart voor 6 zijn we op de plek van bestemming, de Bavarian Inn te Custer. 


We verblijven hier 3 nachten en dat is geen straf. Het is een superleuke locatie!! Rond 19.00 zijn we naast ons hotel een hapje gaan eten bij On The Rock Chophouse. 


Het smaakte allemaal goed. Om half 9 terug in onze kamer waar we nog even de plannen voor de volgende dag bespreken. Zoals het nu lijkt gaan we naar Wind Cave National Park en Custer State Park. Het weer voor morgen lijkt hier erg goed. Een 30+ zit er wel in.

Gereden km’s: 592 km

Temperatuur: 25-28 graden

Een gedachte over “20 juni, Estes Park-Custer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s