11 juni, Natchez-New Orleans.

De avond in Natchez hebben we in besloten kring afgesloten. Gemoedelijk in het tuintje van het hotel.
Biertje wijntje en nootjes.

IMG_0147
Hotelkamer Natchez.

Het ontbijt deze morgen is het beste sinds dagen en voldaan vertrekken we voor een toertje
” hystorische landhuizen”.

IMG_0180Ontbijt.

Zoals gezegd, Natchez herbergde vroeger een groot aantal plantage eigenaren die grote en luxe huizen lieten bouwen. Wij rijden een route die langs een aantal van die huizen voert. O.a. Stanton Hall staat bekend als een van de mooiste huizen. O.a. delen van de beroemde t v serie Nord and South zijn hier opgenomen.

IMG_0184Stanton Hall

Een fraaie manier om de stad te verlaten en zodoende weer op onze vertrouwde 61 richting New Orleans ( NOLA ) te komen.
Toch verlaten we de 61 snel om dichter langs de Mississippi te rijden en een van de beroemste plantages, het Houmas House, te bezoeken.

IMG_0175Houmas huis.

Dit huis is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners van de streek, de Houmas indianen. Die verkochten begin 1700 zo’n 300.000 ” acres ” vruchtbare, maar moerassige grond aan de amerikaanse generaal Hampton. Die begon daar met de verbouw van suikerriet.

Dat was een lucratieve bezigheid en de generaal en zijn familie werden nog veel rijker. Ook nadat ze de plantage verkochten. In ” goede tijden ” ( wat het goede?) werkten meer dan 2000 (!) slaven op deze plantage. Wij doen een ( niet kosteloze) rondleiding door het huis, met een alleraardigste gids en bezichtigen de overweldigende tuin, waarin 300 jaar oude witte eiken de boventoon voeren.

IMG_0151 (1)
Hoog tijd om onze trip te vervolgen. We steken de Mississippi over en vervolgen aan de zuidkant van de rivier. Ook hier zijn diverse mooie plantagehuizen gelokaliseerd met veel suikerrietvelden.

Wij maken een korte stop bij Oak Alley Plantation. Daar staan ook nog een aantal slavenhuisjes.

IMG_0179Oak Alley plantation.

We naderen nu New Orleans en de lucht om ons heen wordt donker grijs. Dat betekend dat we bij binnenrijden van de stad in een geweldige onweersbui terecht komen. Dat is lastig voor onze chauffeur want het zicht is zeer beperkt. Maar hij brengt ons netjes naar het hotel en toen was het ook weer droog. De lokatie van het hotel is gunstig, op loopafstand van Canalstreet en Bourbonstreet. Wat will je nog meer?

We moeten even gaan eten want Paul, Roland en Harry hebben kaarten voor het concert van Morrissey, vanavond in het Seanger theater. We eten bij het Hardrock Cafe.

IMG_0192Hardrock café.

Bij het weggaan unit het hotel horen we politiesirenes en een hoop motorongeronk. Practige sportautos rijden door Bourbonstreet onder begeleiding van politiemotoren.

IMG_0202

IMG_0194Bourbon Street.

IMG_0142

IMG_0157

IMG_0145Bij aanvang Morrisey concert in schitterend theater.

Rinus en Leo gaan echte koffie drinken bij Starbucks en aansluitend ” kwartier maken” in Bourbonstreet. Dat kunnen die mannen wel. Het is best warm in New Orleans ……en dat is aangenaam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s