9 juni, Memphis-Clarksdale.

Vanochtend om half 8 het sobere ontbijt genomen in ons hotel in Memphis. Na het ontbijt de koffers gepakt en met de auto de Mississippi rivier over gestoken. Halverwege de brug over de Mississippi passeren we de grens van de staat Arkansas. Zo pikken weer een staatje mee op onze rondreis.

IMG_0120Op de brug over de Mississippi.

Op de weg terug naar Memphis de 98 meter hoge Memphis Piramide bekeken. Met de in Amerika hoogste vrijstaande lift omhoog gegaan. Daar buiten een prachtig overzicht over de Mississippi rivier en skyline van Memphis. Boven binnen koffie gedronken.

IMG_0118
Onze volgende stop is Lorraine Motel. Een historische plek in de Amerikaanse geschiedenis. In het voormalige Lorraine Motel werd in april 1968 de Amerikaanse burgerrechtenactivist Martin Luther King vermoord. Bij het motel is nu een museum waar o.a. de kamer met balkon te zien is waar King dood werd geschoten. Iets om even stil van te worden.

IMG_0108

IMG_0114Lorraine Motel.

Om 11 uur hadden we een rondleiding bij de Gibson gitaar fabriek. Hier keek Leo heel erg naar uit. In de fabriek het hele proces gezien hoe een gitaar gemaakt word. Mooi om te zien.

IMG_0111

IMG_0115 (1)

IMG_0113
Gibson fabriek.

Om 12 uur vertrokken uit Memphis. Via de Delta Blues Highway 61 op weg naar Clarksdale. Mooie rit door de Mississippi Delta, waar we katoen, tabaks en rijstvelden tegen kwamen. Om half 2 kwamen aan in Clarksdale. Eerst nog naar de Ground Zero Blues Club. Deze prachtige ingerichte club met veel rariteiten is opgericht door Morgan Freeman een bekende Amerikaans acteur. In deze club hebben we burgers en salade genuttigd.

IMG_0116

IMG_0127Eten in Ground Zero Blues Club.

IMG_0122
Urinoir in Ground Zero Blues Club.

Via het Riverside hotel, een voormalige ziekenhuis waar Bessie Smith een heel bekende blueszangeres in die tijd werd verpleegd nadat ze een auto-ongeluk heeft gehad, en is daar uiteindelijk overleden. Nu is het een hotel waar vroeger veel bekende bluesmuzikanten een kamer boekten.

IMG_0117

IMG_0129De tank vullen in Clarksdale.

Crossroads , het kruispunt waar volgens de Blues legende Robert Johnsson zijn ziel verkocht aan de duivel omdat hij de beste bluesgitarist in de geschiedenis wilde worden. Het resultaat was het nummer Crossroads Blues. Robert Johnson stierf op zijn 27e.

IMG_0125Crossroads.

Om 15.00 kwamen aan op ons slaapadres, The Shackup Inn, en wat voor een. Onmogelijk te beschrijven. We slapen in een Shack . Vroeger waren dit woningen van de katoenarbeiders. Deze Shack is wel erg groot. Het lijkt wel een huis. In het huis veel rariteiten. Je raakt niet uitgekeken hier. We konden ook nog een gitaar meekrijgen van de eigenaar. Leo in zijn nopjes en in de avond kon Leo zijn gitaar- en zangtalenten tonen.

IMG_0127 (1)

IMG_0128

IMG_0124

We zitten in Bill’s House, de voormalige woning genoemd naar de naam van 1 van de mede eigenaren van de The Shack Up Inn.

IMG_0132

Nog even een biertje gekocht in de lobby van The Shack up Inn en lekker in de tuin bij ons huisje opgedronken . Harry is de Bob dus mag een Diet Coke. Dat vind hij vandaag niet erg.
In Clarksdale bij de Stone Pony een heerlijke pizza gegeten.

Om half 10 weer in Bill’s House om nog even te relaxen. Morgen een dag met veel km’s. Dan gaan we naar Natchez.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s