3 juli; Ingonisch Beach-Pictou

De zon schijnt al uitbundig deze ochtend als we rond half 8 wakker zijn. Harry doet nog even een rondje langs de roodwitte gebouwen van Keltic Lodge.

Hoofdgebouw met o.a. receptie en restaurants.
Onze lodge waarvan wij in 1 van de 4 zitten.
Klaprozen hebben ze hier ook.

We gaan ontbijten in hetzelfde restaurant als waar we gisteravond hebben gegeten, het Mainstreet restaurant. Je kunt hier een ontbijt bestellen vanaf de menukaart. Een heel fijn adresje voor een goed ontbijt met veel keuze op de kaart.

Main Street Restaurant.

We hebben nog getwijfeld rijden we de weg naar New Glasgow terug via Sydney of toch via dezelfde weg als vrijdag. De route via Sydney is toch 1,5 uur om, dus doen we het laatste. We wisselen elkaar af tijdens het rijden. Door het warme weer, toch 26 graden, is het best wel vermoeiend om wat langer achter het stuur te zitten.

Bij de afslag naar de Canso Causeway in Port Hastings plannen we een sanitaire stop in bij een museum. Bij binnenkomst krijgen we meteen uitleg hoe de verbinding in 1955 is gemaakt met Cabot Island. Heel interessant. We hebben nog even rustig rond gekeken in het museum. De entree is gratis, maar uiteraard hebben we wel een kleine donatie gedaan.

Museum over Canso Causeway en het leven in vroegere tijden in Port Hastings.

Tegen 13.15 uur rijden we verder over de snelweg naar New Glasgow. Deze zondag is het best druk op de weg. Veel motorrijders die richting Cabot Island rijden.

Om 14.30 komen we aan in New Glasgow. Hier eindigt onze 5 dagen samen met onze zoon. Voordat we afscheid gaan nemen rijden we naar het centrum van dit kleine stadje en gaan nog gezamenlijk eten bij een leuke pub, The Spot. We kunnen met dit weer lekker buiten op het terras zitten.

Na het eten rijden we naar de parkeerplaats van de Sobeys waar Marc zijn auto donderdagochtend achter heeft gelaten. We drinken nog een koffie bij de Starbucks en pinken wat traantjes weg bij het afscheid nemen. Marc gaat weer met zijn autootje naar Truro. Hij verblijft hier nog tot half december voor zijn studie en stage aan de Dalhousie University van Truro. Daarna komt hij weer terug naar Nederland. We gaan de maanden/dagen aftellen!

Wij rijden naar onze eindbestemming vandaag, Pictou. Vanaf New Glasgow een half uur rijden.

We verblijven deze nacht in Pictou Lodge Beach Resort. Het is een prachtig gelegen resort. We krijgen een mooie lodge toegewezen. Heel wat beter dan gisteren.

Het stadje Pictou ligt op 8 km van het resort. Pictou wordt ook wel de geboorteplaats van Nova Scotia ( Nieuw-Schotland) genoemd. Aan het eind van de 18e eeuw kwamen de eerste Schotse immigranten hier aan.

Deze immigranten kwamen in 1773 aan met een door in Nederland gebouwd schip de Hector. Er is een werf waar een replica van het schip gebouwd word.

Scheepswerf waar de Hector replica gebouwd word.

Als we het stadje nog even verder gaan verkennen is het er gezellig druk. Er speelt een tweemans band bij de haven.

Bandje aan het optreden.

Ook hier in Pictou weer overal gekleurde stoelen.

Even verderop lopen we nog even naar de boardwalk met de vuurtoren van Pictou.

Rechts de vuurtoren van Pictou.

We zien ook nog een mooie oldtimer.

We blijven ongeveer totaal een uur in het centrum van Pictou, voordat we terug gaan naar onze lodge.

Het was vandaag een warme droge dag met een maximum temperatuur van 26 graden. Het koelde hier in Pictou af tot 20 graden.

We hebben vandaag 335 km gereden.

Onze route vandaag.

Morgen verlaten we het mooie Nova Scotia en rijden naar Miramichi, liggend in de Canadese provincie New Brunswick.

8 gedachtes over “3 juli; Ingonisch Beach-Pictou

 1. Gerda lansbergen

  Mooi verslag weer
  Jammer dat het op zit met Marc maar jullie hebben samen leuke dagen gehad
  Geniet er verder nog van veel liefs uit Dronten

  1. Tineke

   Wat hebben jullie al een mooie route gereden en wat is de natuur daar prachtig.
   Zo leuk om elke ochtend jullie blog te lezen. Ik kijk er echt naar uit.

   1. Ingrid

    Ja, was zeker heel leuk met Marc! Afscheid viel ons zwaar. Vandaag de knop weer omgezet en er weer een mooie reisdag van gemaakt😄

   1. Anneke Hogenes

    Prachtige foto’s weer. Leuk die felle kleuren tussen de natuur. Wat zullen jullie Marc missen. Maar ga verder genieten van deze prachtige reis. Zijn de wegen daar goed?
    Ik ga nu nog even de volgende blog lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s