30 juni, Yellowstone-Grand Teton

Vanmorgen hebben we de wekker om 8 uur gezet. We doen het vanmorgen wat rustiger aan en maken een beetje een planning voor de dag. 

We verlaten Yellowstone NP, maar niet voordat we nog even bij het Lake Hotel gaan kijken. Dit in 1891 gebouwde hotel is opgenomen op de lijst “Register of Historic Places”. Het is een super luxe hotel dat prachtig aan Yellowstone Lake ligt. Het hotel ligt dichtbij onze Lodge en we zijn er om 9.30 uur. In het hotel nemen een luxe ontbijtbuffet. Om 10.30 vertrekken we. Dichtbij Grant begint het iets te regenen. Dat is iets wat we nog niet veel gehad hebben deze rondreis. We komen om 11.15 aan in Grant Village.

Bij het Visitor Center van Grant Village bekijken we het kleine museum van het Vuur en de Bosbranden. Dit is een overzichtelijk en compleet museum dat dieper ingaat op de bosbranden van 1988, die ca. 35 % van Yellowstone NP in de as legde en waarbij duizenden dieren in het park het leven lieten. 25.000 Brandweerlieden vanuit heel het land hebben meegeholpen om de brand te blussen. 


Rond 12 uur rijden we nog door Yellowstone NP richting het zuiden naar Grand Teton National Park. Het begint wat harder te regenen. Het wordt vandaag een wat bewolkte, koele dag met buien, zagen we aan de hand van de voorspellingen in het Visitor Center In Grant Village. Even wennen voor ons na al dat mooie weer wat we hebben gehad.

We passeren weer de Continental Divide, de scheidingslijn van water tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. Hier ligt na een bui zelfs verse natte sneeuw. Apart, verse sneeuw in de zomer. 

We rijden langs Lewis Lake, het twee na grootste meer van Yellowstone NP. Bij het meer liggen ook de Lewis Fall’s, dit zijn niet zulke hoge watervallen, maar juist brede. Hier stoppen we. Het lijkt droog, maar we zijn nog niet buiten of het begint te druppelen. Gelukkig blijft het hierbij. 

We verlaten 13.00 uur Yellowstone NP. Wat een prachtig park, maar wat is er verschrikkelijk veel te zien. De meeste belangrijke punten hebben we kunnen zien. Door tijdsgebrek wel o.a. Biscuit Basin, LeHardy’s Rapids en Mud Volcano gemist. Denk er wel om dat het soms ontzettend druk is bij vooral Old Faithfull, Grand Prismatic Spring, Norris en Grand Canyon of the Yellowstone. Beter is vroeg in de ochtend of begin van de avond te zijn. Dit geld uiteraard ook voor het bekijken van wild. Verder is er geen WiFi, behalve bij betaling van 5 dollar per uur of 11 dollar per dag. Dit kan alleen maar in bepaalde Lodges, zoals Lake Lodge, Snow Lodge, Old Faithfull, Canyon Lodge. In de cabines dus niet. Verder kwamen we in het park opvallend veel Japanners tegen. 

Ons laatste Nationale Park is dus Grand Teton, we maken een foto het ingangsbord. 

We stoppen nog even bij Jackson Lake, het grootste meer in Grand Teton National Park. Dit meer heeft een oppervlakte van 103 km² en is maximaal 134 meter diep. In de verte een dreigende lucht.


Om 13.40 uur zijn we bij het Visitor Center. Grand Teton is een keten van bergen en gletsjers met besneeuwde toppen tussen de 3550 en 4197 meter hoog. Aan de voet van deze bergen ligt een prachtige vallei, met kristalheldere rivieren en spiegelgladde meren en waar veel wilde dieren leven.

De naam Teton is te danken aan Franse woudlopers, die de drie uit graniet bestaande toppen, Les Trois Tetons noemden. Of te wel, de drie borsten. 

We bekijken in Colter Bay bij het Visitor Center een film, om een eerste indruk van het park te krijgen. Om 14.20 uur vertrekken we naar onze overnachtingsplek Signal Mountain Lodge. Hier overnachten we in een country room cabin.

Bij Willow Flats Overlook heb je een mooi uitzicht op de mountains. Het is wel wat heiig. Misschien morgenvroeg hier nog even terug komen voor een helderder uitzicht.


Om half 4 checken we, nadat we nog een bak koffie met koek genuttigd hebben, in bij de registratiebalie van Signal Mountain Lodge. Gaat lekker vlot. We hebben dit keer een cabin met kingsizebed. Lekker.

Kwart over 5 vertrekken we om het park wat te ontdekken. We rijden de Teton Park Road via Jenny Lake. Bij Jenny Lake Overlook is een mooi uitzichtpunt op Jenny Lake. 


We vervolgen onze weg richting Moose. Hier willen we misschien wat eten. We kijken even, maar vinden het niets. We rijden een stukje terug de Moose-Wilson Road in. Na 1 km deze weg op zien we wat mensen staan en wat parkrangers. Er blijkt een Moose (Eland) met jong tussen de bomen te liggen. Iets later staan ze beide op. De Moose komt erg dicht onze kant op, klik, klik, klik. Prachtig !!!!!! Inmiddels weer een grote verkeersopstopping.


We rijden iets later weer verder. Op het stuk onverharde weg op de route komen we nog een ree tegen.


Een paar 100 meter verderop grazen nog 3 Elks met mooie grote geweien.


We rijden de Moose-Wilson Road uit tot aan Wilson en slaan af naar Jackson Hole, waar me bij de McDonald’s kipnuggets en milkshakes kopen. Het regent inmiddels behoorlijk hard in Jackson Hole. We rijden om 20.00 terug naar Signal Mountain. We stoppen op terugweg nog bij Swabacher Landings Road. Via een tip van een Nederlands echtpaar die we kregen in de Badlands, liggen bij de eerste grotere parkeerplaats beverdammen in de Snake River. Inderdaad, dat klopt helemaal. Er zwemt 1 bever continu heen en weer in het water. Meer mensen zijn foto’s aan het nemen.Het word inmiddels al laat. En omdat het door de prachtige donkere luchten eerder donker wordt, rijden we nu door, maar dan in de verte zien we wat auto’s staan. Rechts van de weg loopt een hele kudde buffalo’s. Die willen we nog even vastleggen. 


Tegen half 10 komen dan uiteindelijk bij Signal Mountain en gaan naar onze cabin. We werken ons reisblog bij. Dit keer gaat dat super snel. Hier is namelijk wel WIFI en is ook nog eens supersnel en gratis.

Temperatuur: 21 graden, met veel bewolking en heel af en toe een bui.

Gereden km’s: ca: 246 km

Morgen bekijken we Grand Teton NP nog eens goed en rijden tegen de avond naar Jackson Hole. We hopen dat het een fotogenieke dag wordt!

Een gedachte over “30 juni, Yellowstone-Grand Teton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s