25 februari; Orlando

Vanmorgen schijnt de zon al weer lekker, al voelt het wel een stuk koeler aan dan de vorige dagen.

We zijn vanmorgen weer redelijk vroeg wakker, Universal Studio’s staat namelijk voor vandaag op het programma. Het weer werkt goed mee, met 24 graden vandaag is het prima pretparkweer. ‘s Ochtends nog even een vestje aan, maar die kan in de loop van de ochtend weer uit.

Het doel was om 08.30 uur te vertrekken, dit lukt niet helemaal. Tegen 09.00 uur zitten we in de auto. Via de inmiddels bekende weg is het ongeveer 40 minuten rijden. Op de weg is het redelijk druk, maar niet zo druk als op de andere dagen.

We parkeren de auto (25 dollar) en lopen naar Universal CityWalk. In Universal CityWalk ben je nog niet in 1 van de parken. Islands of Adventure en Universal Studio’s zijn de 2 parken die aan Universal CityWalk grenzen. Ook het waterpark van Universal, Volcano Bay ligt hier vlakbij. Universal Citywalk bestaat uit winkels, eetgelegenheden en is vrij toegankelijk. Een van de grootste Hard Rock Cafés van Amerika is hier gevestigd.

Rond 10.30 uur sluiten we aan in de rij voor de tickets verkoop. De drukte valt hier mee. Om 11.00 uur zijn we dan echt binnen.

We bekijken de plattegrond.

Het park is onderverdeeld in gebieden. Zo is er een gebied waar de straten zo lijken als in New York. Een ander gebied is San Franisco.

We besluiten als eerste om naar The Wizarding World of Harry Potter te gaan.

Hier lopen we rond in de mooie straatjes en kijken onze ogen uit. Het gebied ziet er erg mooi uit. We sluiten aan in de rij voor de rollercoaster, de wachttijd is 30 minuten. Harry heeft een app gedownload waarop hij kan zien hoe lang de wachttijden voor de attracties zijn. Deze vallen vandaag erg mee! 30 Minuten is onze langste wachttijd vandaag.

We lopen daarna naar Home of the Simpsons.

De tijd vliegt, het is alweer zo 12.30 uur. We besluiten om even wat te gaan eten bij Mel’s drive-in. Een restaurant in jaren 50 stijl.

We doen daarna nog andere attracties zoals Shrek 4D, Jimmy Fallon, Fast en Furious, Transformers etc..

Tussendoor is er om 14.00 uur een Universal Superstar parade met o.a. SpongeBob.

Alles is goed te belopen in het park en het ziet er allemaal keurig en verzorgd uit.

Rond 18.00 uur hebben we de meeste attracties wel gehad en kopen een ijsje bij Ben & Jerry’s en wachten we voor de Mardi Gras parade die om 18.15 uur begint. Deze parade is van februari tot begin april te zien in het park.

Een parade met prachtige praalwagens met dansende figuranten. Mooi om te zien.

Rond 19.00 uur gaan we het park uit en doen daarna een rondje Universal CityWalk en gaan om 20.00 richting onze villa.

Onderweg eten we nog bij een Italiaans restaurant in Champions Gate.

Om 21.30 zijn we uiteindelijk bij de villa.

We hebben vandaag 92 km gereden. Het was licht bewolkt bij 24 graden.

Wat we morgen gaan doen weten we nog niet. De weersverwachting voor morgen is nog niet heel goed. Er word regen verwacht.

Een gedachte over “25 februari; Orlando

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s