28 februari Phoenix-Sedona

Als we vanmorgen om half 8 opstaan is het half bewolkt en 6 graden in Tempe. Na een lekker ontbijtbuffet in het hotel verlaten we om 10 uur het hotel.

We rijden via de Interstate 17 richting Flagstaff.

Om 11 uur gaan we de snelweg af om bij Rock Springs Café een paar stukken American Pie (taart) te kopen. Het is er druk in het café. In 2011 hebben we hier samen met onze kinderen in het café koffie met taart gegeten. Nu kopen we 2 stukken om op een later tijdstip op te eten.

Iets verderop stoppen we even bij een mooi uitzichtpunt, Sunset point met uitzicht op de omgeving. We spreken nog een paar Canadezen die 3 maanden van het jaar in Phoenix verblijven.

Bij de afslag naar Prescott verlaten we de Interstate 17. We rijden door Prescott Valley. Om ons heen zien we in de verte besneeuwde bergen.

Bij Prescott gaan we de Watson Park Road in rijden naar Watson Lake. Het gebied heet hier ook wel de Granite Dell’s. Prachtige rotsen steken uit het water van Watson Lake. We lopen een stukje langs het meer om dit natuurschoon te bewonderen. We vertrekken hier om 13.00 uur.

We rijden naar Jerome via de 89A de bergen in en komen steeds meer vers gevallen sneeuw tegen. Prachtig. Het is boven op de berg 0.5 graden. De sneeuw begint al te smelten.

De 89A is een prachtige Scenic route door de bergen die richting Sedona gaat en ook nog verder doorloopt naar de stad Flagstaff.

Om 14.00 rijden we Jerome binnen. Het is erg druk. Het stadje ligt tegen de bergwand aan en kijkt uit over de vallei beneden. Jerome werd gesticht in 1883 na de vondst van goud, zilver en koper. Al snel stond het stadje bekend als het meest zedeloze van het Wilde Westen. Toen de mijnen gesloten werden, werd Jerome een spookstadje. De afgelopen decennia kreeg het een boost en groeide uit tot een fotogeniek en artistiek plaatsje dat artiesten, kunstenaars en schrijvers aantrekt.

We gaan lunchen bij The Mine Café.

Na de lunch lopen we nog even door de hoofdstraat.

Jerome

Om 15.15 gaan we op weg naar Sedona. In Sedona vind je veel specialisten op het gebied van new age en alternatieve therapieën. Sedona is verder een geschikte uitvalsbasis voor wandeltochten. De omgeving is prachtig met de donker rode rotsen. Tegen 16.00 uur komen we in de buurt van Sedona.
Bij Crescent Moon Ranch parkeren we de auto en wandelen naar het riviertje de Oak Creek. Vandaar heb je een prachtig uitzicht op Cathedral. De kleine rotsformatie midden tussen de 2 grotere rotsformaties lijkt op een kathedraal.

Uitzicht op Cathedral Rock
Riviertje, de Oak Creek

Spirituele hoopjes stenen in het bos

Om 17.00 uur vertrekken we hier.

We rijden naar Sedona Aerport Overlook voor een mooi uitzicht op de omgeving.

Het is druk want de zonsondergang is rond 18.15. Wij kijken even en rijden terug naar Sedona. We tanken de auto en gaan daarna om 18.00 uur eten bij Hideaway House. Daar gaan we buiten op de patio zitten. Er is een heater en dekens om niet koud te worden. We kunnen hier tijdens het eten genieten van de zonsondergang met een volle maan in Sedona.

Het Italiaans eten is hier erg goed. Een aanrader voor wie nog een keer naar Sedona komt.

Inmiddels is het donker en we rijden nog 15 minuten naar ons verblijf deze nacht, Bell Rock Inn. Het hotel ligt in Oak Creek. We checken om half 8 in.

Vandaag was in het begin nog wat half bewolkt, maar naar mate de dag vorderde werd het steeds zonniger. In Sedona was het 8-10 graden.

We hebben vandaag 304 km gereden.

Een gedachte over “28 februari Phoenix-Sedona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s