20 februari San Diego

Het was een koude nacht in San Diego. Het schijnt extreem koud te zijn in deze tijd van het jaar. Dat blijft de komende dagen ook nog wel volgens de Amerikaanse weerberichten. De dag starten we met een strakblauwe hemel en een stuk minder wind dan gisteren. We gaan vanmorgen tegen 9 uur ontbijten bij Panera Bread. Hier nemen we een lekkere sandwich met o.a. ei erop. Daarna zijn we naar Balboa Park gereden. Bij Inspiration Point hebben we de auto geparkeerd. We moesten 15 minuten wachten, voordat een gratis shuttle tram ons naar het centrum van Balboa Park bracht. Balboa Park is een 490 hectare groot stadspark in San Diego. Het park werd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Vasco Núñez de Balboa vernoemd. Zowel de Panama-California Exposition van 1915 als de California Pacific International Exposition van 1935 vonden er plaats en lieten verschillende monumenten van groot architectonisch belang na. Tevens liggen er veel grote musea, de San Diego Zoo en mooie aangelegde tuinen. De stijl is Spaans-Moors. We hebben ons hier tot 13.30 uur goed vermaakt.

We zijn na het bezoek aan het park via de 3,4 km lange Coronado Bridge naar Coronado eiland gereden. Vanaf de brug heb je overigens een prachtig uitzicht op de skyline van San Diego.

We gaan op het eiland het Hotel del Coronado bekijken. Dit hotel stamt uit 1888 en is één van de oudste en grootste houten gebouwen van Californië. Het is geheel gebouwd zonder spijkers, men heeft houten pennen gebruikt om de balken en planken aan elkaar te bevestigen. In 1977 heeft men het aangewezen als een National Historic Landmark. Het wordt ook wel “The great lady” en “The Del” genoemd. Diverse hoogwaardigheidsbekleders hebben hier overnacht, waaronder een aantal presidenten van de Verenigde Staten.
Er zijn meerdere films opgenomen en het meest bekend is daarvan Some Like it Hot (uit 1959) met onder andere Marilyn Monroe, Jack Lemmon en Tony Curtis. Buiten op het terras van de B & S bar van het hotel drinken we een cappuccino en een warme chocomelk. Daarna bekijken we het indrukwekkende hotel nog vanaf het brede zandstrand.

We verlaten Coronado Island via de hoge Coronado brug en gaan naar het centrum. Het is erg druk op de weg en het is goed zoeken om een mooie parkeerplaats te vinden. Veel stress in de auto ;-). We vinden een parkeerplaats in Seaport Village vlakbij de US midway, een groot vliegdekschip wat nu een museum is.

Een groot beeld, de kussende matroos.
De US midway

Uitzicht vanaf Seaport Village, met op de achtergrond de Coronado Bridge.

Vanuit hier lopen we de stad in naar het Gaslamp Quarter. De naam zegt het al, in het Gaslamp Quarter vind je oude gaslantaarns langs de straat. Nou ja ‘gas’lantaarns… er zitten tegenwoordig wel elektrische lampen in. Aan de authenticiteit doet het echter weinig af. Ooit was het Gaslamp Quarter een een trekpleister voor zeelui en was het erg ruig. Nu is het veranderd in een gezellige wijk met modieuze winkeltjes, kunstgalerijen en gezellige eetgelegenheden. We eten hier bij Barley Mash, waar ze typische Amerikaanse gerechten serveren. In het restaurants veel tv schermen, waarop sport word uitgezonden.

In dezelfde straat zit ook een chocolaterie, namelijk Ghiradelli. Ze verkopen ook heerlijk ijs en dat willen we wel even proeven. Heerlijk.

Gaslamp Quarter valt ons een beetje tegen. We hadden er meer van verwacht. We lopen daarna weer terug naar onze auto en rijden terug naar ons hotel, waar we om 19.00 uur aankomen.

Vandaag hebben we 50 km gereden. De temperatuur was 16 graden onder een strakblauwe hemel.

5 gedachtes over “20 februari San Diego

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s