29 februari; San Antonio-Fredericksburg

Vanochtend nemen we het ontbijtbuffet en vertrekken om 10.15 uur vanuit het hotel.

Uitzicht vanuit ons hotel.

We rijden met de auto naar Market Square, een Mexicaanse marktplein in San Antonio met kleurrijke restaurantjes en winkeltjes.

Daarna rijden we door naar het King William District.

Het King Wiliam Historic District is Texas’ eerste Historic District, bestaande uit 25 blokken. Het district ligt ten zuiden van het centrum en ten oosten van de San Antonio-rivier. In de negentiende eeuw kwamen hier veel Duitse immigranten wonen, die er elegante villa’s bouwden.

We zetten de auto aan de kant van de weg in Washington Street en lopen langs de prachtige oude historische huizen.

Verderop gaan we naar beneden en lopen nog een stukje langs de rivier.

Bij E Guenther Street lopen we naar boven en komen bij The Guenther House. Het is 1 van de oudste huizen in San Antonio.

The Guenther House.

We lopen via de rivier terug naar de auto. Met de auto rijden we nog door King Wiliam Street. Daar staan nog veel meer mooie historische huizen.

We rijden naar Missions National Historical park. In dit deel van San Antonio liggen 4 oude grensmissieposten uit de 18e eeuw. Twee daarvan hebben we bekeken, Mission Concepcion en Mission San Jose.

We verlaten de grote stad San Antonio.

Op de achtergrond de skyline van San Antonio.

We gaan de snelweg op en rijden naar het plaatsje Gruene.

De watertoren van Gruene.

Nu heel toeristisch, maar vroeger opgericht door de Duitse immigrant Ernst Gruene. Samen met zijn vrouw verbouwden ze hier katoen. Ze bouwden het dorp verder uit met o.a een saloon en danshal, Gruene hall. De Gruene Hall is nu de oudste nog draaiende danszaal van Texas. Veel bekende artiesten zoals Willie Nelson en Garth Brooks hebben er opgetreden. Als wij er zijn speelt er ook een livebandje.


Gruene Hall.
Live optreden in Gruene Hall.

Het is zaterdag en erg druk in Gruene. Er wordt op diverse plekken buiten livemuziek gespeeld. Ideaal met een temperatuur van 23 graden.


We drinken koffie en bekijken wat leuke winkeltjes.

We rijden door Hill Country, een heuvelachtig, bosrijk gebied, met riviertjes en kleine dorpjes. Verder is Hill Country bekend van de wijn en zijn er ook wat perzikboomgaarden. De laatste twee vooral in de buurt van Fredericksburg. Vroeger zaten in dit deel veel Duitse immigranten vandaar de vaak Duitse benamingen van de plaatsjes.

Via de plaatsjes Wimberley, Blanco en Albert rijden we naar Fredericksburg. Daar verblijven we de komende 3 nachten in een mooi huisje. We komen daar om 17.00 aan.

We gaan later eten in het centrum van Fredericksburg. We gaan eten bij Cultures Gril. Op zijn Duits nemen we een Bratwurst en een Schnitzel. Wij prefereren toch liever Amerikaans eten.

Bratwurst en schnitzel.

Voor het toetje halen we een milkshake bij de McDonalds.

Het weer vandaag. De dag start licht bewolkt. Maximaal werd het 23 graden met op het eind van de dag een matige wind.

De komende 2 dagen gaan we de omgeving, Hill Country, verder verkennen.

We hebben vandaag 227 km gereden.

De route van vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s