1 maart Sedona-Route 66-Needles

Een koude nacht in Sedona. Vanmorgen zat er ijs op de voorruiten van de auto’s buiten. Harry is om 7.45 uur een stukje gaan hardlopen. De zon schijnt volop vanmorgen. Om 9.45 uur checken we uit en rijden naar Sedona om bij de Starbucks een koffie en broodje te eten. We rijden de Scenic route 89A richting Flagstaff. In 2011 hebben we deze route ook al gereden, maar het blijft mooi.

10.45 vertrekken we uit Sedona. Om 11.15 kijken we even bij uitzichtpunt Oak Creek Vista. Hier ligt nog sneeuw.

Hier staan ook indianen met kraampjes, waar ze allerlei ringen, kettingen, armbanden etc. verkopen.
We rijden verder naar Flagstaff waar we de Interstate 40 richting Los Angeles nemen.

Vandaag rijden we een deel van onze route over de Route 66. U.S. Route 66 of beter bekend als kortweg Route 66 was een historische autoweg in de Verenigde Staten, die begon in Chicago, en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. In 1985 werd Route 66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Veel toeristen volgen nog steeds het oude traject van Route 66.

Bij het plaatsje Seligman gaan we de snelweg (Interstate 40) af. Dit plaatsje ligt aan de Route 66.

Het kleine Seligman werd vermoedelijk in 1895 opgericht en werd in de jaren twintig een belangrijke stopplaats voor reizigers die de Route 66 afreden van Chicago in het oosten naar Santa Monica in het westen.

We parkeren de auto en wandelen langs diverse Route 66 prullaria winkeltjes, restaurantjes. Het is uitgestorven op straat. In deze tijd van het jaar komen hier weinig toeristen.

We nemen een lunch bij restaurant en winkel Roadrunner, waar een overdreven Amerikaanse vrouw ons bedient.
Terwijl we na de lunch terug lopen naar de auto stapt net een buslading met Chinezen uit. Die duiken met meer dan 20 man/vrouw een souvenirswinkel binnen met een gniffelende eigenaresse die ze graag verwelkomt.
Wij vervolgen de Route 66 richting Hackberry.

Bij Hackberry stoppen we even. Hier zijn we in 2013 ook geweest. Toen stond er een mooie rode auto voor de General Store, die staat er in ieder geval niet meer. De auto bleek van de vorige eigenaar van de store en die heeft de auto aan zijn zoon geschonken toen hij met pensioen ging. Verder is nog veel hetzelfde als een paar jaar geleden.

Om 15.00 uur vervolgen we onze route op de route 66.
We rijden via Kingman. Vanaf Kingman rijden we verder de Route 66 af naar Oatman. We komen langs een mooi gerestaureerd tankstation, Cool Springs genaamd.

Later onderweg blokkeren 2 burro’s (ezels) de weg. Brutaal maken de twee nader kennis met ons bij het autoraam. Uiteindelijk gaan ze aan de kant. Later hierover meer.

Via een kronkelende mooie bergweg rijden we verder via de Sitgreaves Pass (1082 meter hoog) naar beneden naar het voormalig goudstadje Oatman.

Oatman ligt op een hoogte van 830 m en startte zijn bestaan als een tentenkamp toen twee prospectors in 1915 er goud voor een waarde van 10 miljoen dollar vonden. Het plaatsje was toen al bewoond en zijn bevolking groeide in minder dan een jaar uit tot 3500 inwoners.  Er werden burro’s (ezels) gebruikt voor het vervoeren van stenen, water en onderdelen. Toen de mijnen werden gesloten gingen de mensen weg en bleven de burro’s over. Vandaar dat deze nog steeds in het stadje ronddwalen en toeristische trekpleister is geworden. Er staan veel oude typische Western gebouwen in het stadje. Erg fotogeniek.

We verlaten Oatman en gaan op weg naar ons overnachtingsplek in Needles. Needles ligt aan de Colorado Rivier op de grens van Californie en Arizona. We verblijven in Red Roof Inn. Omdat we weer in Californië verblijven moeten we de klok 1 uur terug zetten. 9 uur verschil met Nederland. We checken om 16.30 uur in.

Later op de avond gaan we bij een authentiek American diner eten, Wagon Wheel Restaurant. Voor het toetje gaan we naar de McDonalds. Daar is het internet ook wat sneller dan in het hotel. Zo houden we het thuisfront goed op de hoogte van onze belevenissen. 😉

Vandaag hebben we 413 km gereden. Het was een nagenoeg zonnige dag. Temperaturen tussen de 10 en 20 graden.

Een gedachte over “1 maart Sedona-Route 66-Needles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s