12 juni, New Orleans.

Na een regenachtige nacht – waar wij natuurlijk geen notie van hadden- begint de ochtend van deze 12e juni in New Orleans met een grauwsluier over de stad. Terwijl wij onderweg gaan naar een ontbijtcafe begint de lucht toch te breken en hebben we goede hoop dat we de zon weer zullen zien.
De temperatuur is weer aangenaam en het ontbijt met redelijke koffie geeft ons weer nieuwe energie.
In plaats van een toeristische bustour, besluiten wij zelf en lopend de stad te verkennen. Dat blijkt een prima besluit. Aan de hand van een beperkte platte grond vinden we onze weg naar o.a. Bourbonstreet ( lekker rustig op een vrijdagmorgen), Congo Square en het naast gelegen Louis Armstrong Park.

IMG_0176

IMG_0177

IMG_0221Louis Armstrong park.

Mooie plekken om te bezoeken. Ook de wandeling door St Peter ( Street ) met zijn vele fraaie huizen met Franse balkonnetjes, wel of niet versierd met bloemen, is zeer aangenaam. Die balkonnetjes nodigen uit om daarop, in de zon -ja, hij is er weer- een kop koffie met cake te pakken.

IMG_0236
Echter,…dit is New Orleans man! In juni ca. 27 regendagen per maand en dit is zo’n dag. Binnen enkele minuten trekt de lucht dicht en steekt de wind, zeg storm op. Allemaal rennen voor een schuilplaats. Het bizarre toeval wil dat Anneke ( van Paul) op een webcam ons ziet vluchten voor de bui!

IMG_0185Harry heeft een paraplutje gekocht.

Na regen komt zonneschijn, ook in NOLA. We gaan vervolgens naar de rivier oever, waar we bij een ticketkantoortje een z.g. swamptour voor morgen reserveren. Een tochtje door het rijk van de krokodillen en mangroven. Maar dat is pas morgen.

IMG_0188Kaartjes kopen voor de Swamptour.

Vandaag zien we nog het vertrek van een heuse raderboot -de Creole Queen- die de Mississippi opstoomt.

IMG_0226

IMG_0227
Mississippi boot, de Creole Queen.

Terwijl we de kerk van St. Peter, de St. Louis Cathedral, bezoeken en bewonderen – en een kaarsje opsteken voor onze dierbaren- begint het bovenin de lucht weer te spoken en voor we het weten raast er weer een regenstorm door de stad.

IMG_0235

IMG_0181
St.Louis Cathedral.

Voor ons een goed moment om een café in te duiken en ( netjes) een Cola’tje te drinken. Onze wandeling wordt daarna niet meer door regen onderbroken en gaat aan het eind van de middag door Bourbonstreet richting hotel. Bourbonstreet is zich op dit uur al aan het opmaken voor het weekend. En dat is merkbaar een vooral zichtbaar aan de gekte die zich daar afspeelt. En het is nog maar vrijdagmiddag. De muziek die uit de diverse kroegen komt, nodigt natuurlijk uit om daar vanavond naar terug te keren. Eerst even naar het hotel. Opknappen!

IMG_0206

IMG_0193
Voordat je New Orleans Downtown in gaat, drink je eerst een goede koffie bij Starbucks. Met een taxi laten we ons naar Frenchmen Street brengen. Dat is een alternatief voor Bourbonstreet en is ons aanbevolen door Stephanie ( kennisje van Paul! ). Als je niet van muziek houdt, moet je niet naar New Orleans gaan. Blues, Soul, Jazz, zelfs Country trekt je de kroegen in. En overal is de atmosfeer meeslepend en weldadig. Als een universeel medicijn tegen alles!

IMG_0254Blues band speelt in Vaso.

IMG_0202 (1)IMG_0199Funky Jazz band in Maison.

 

Terug in het hotel komen we tot de conclusie dat wij bevoorrecht zijn! Met dank aan het thuisfront! We houden van jullie!!!
Morgen naar de krokodillen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s