11 juli; Becancour-Montréal

Het is even geleden, maar vanochtend maken we gebruik van het ontbijtbuffet van het hotel. Het buffet is erg goed en uitgebreid.

Om 10 uur verlaten we het hotel en rijden nogmaals de Pont Laviolette brug op en rijden over de St.Lawrence River. Deze boogbrug in is 2707 meter lang en 107 meter hoog. Zoals gisteren beloofd nog wat foto’s van de enorme brug gemaakt. Harry moest er nog wel een klein stukje voor lopen, maar het is gelukt.

Pont Laviolette brug.

Vanaf Trois Rivieres is het nog 1,5 uur rijden naar Montréal. Het is alleen maar rijden over de snelweg. 20 km voor de stad wordt het al een stuk drukker. Goed opletten.

Het eerste wat we willen doen is over het Gilles Villeneuve Formule 1 circuit rijden. Verstappen won er enkele weken geleden nog. Via de Pont Jacques-Cartier brug rijden we eerst het eiland Ile Saint-Helene op waar in 1967 de wereldtentoonstelling gehouden werd. Het grote ronde gebouw was het paviljoen van de Verenigde Staten. Het biedt nu onderdak aan La Biosphere (een museum).

La Biosphere.
Uitzicht vanaf Ile Saint-Helene op Montreal.

Via een andere brug rijden we Ile Notre-Dame op. Het eiland is in 1967 speciaal aangelegd voor de Expo met aarde opgegraven bij de aanleg van de metro. Nu rijden wij over het Formule 1 circuit dat hier ook aangelegd is. Ingrid kan los op het circuit.😄

Het is inmiddels 12.45 uur als we via de Pont Victoria brug het centrum van Montreal inrijden. Ons hotel Le Square Philips ligt aan het gelijknamige plein. We zoeken een parkeergarage wat niet meevalt in het drukke centrum. Maar het lukt. Het is nog 500 meter lopen naar het hotel waar we inchecken. Maar dan blijkt dat er iets niet goed is. Ze kunnen onze naam niet vinden. Uiteindelijk blijkt dat de kamer geboekt is voor 11 juni i.p.v. 11 juli. Harry haalt de voucher, die nog in de auto ligt, op. Op de voucher staat wel 11 juli. Dan is er iets fout gegaan bij onze reisorganisatie. Gelukkig is er nog wel een kamer vrij. Als we thuis komen regelen we het wel met de reisorganisatie. We kunnen wel, voordat we de stad ingaan, de kamer al in.

Het is inmiddels 14.00 uur als we de stad ingaan. Montréal is na Toronto de grootste stad van Canada. Na Parijs de stad met de meest Franstalige inwoners.

We besluiten eerst maar ergens te gaan lunchen in de stad. Het is warm buiten, maar het waait wel lekker. We eten wat op een terrasje aan de Avenue McGill College. We hebben hier uitzicht op L’Anneau, een rond kunstwerk.

L’ Anneau.

We hebben een kaart gekregen van Montréal en besluiten eerst de Mont-Royal te beklimmen.

Onderweg naar het beginpunt van de klim genieten we van de hoge gebouwen die hier in de stad zijn gebouwd.

Bovenop schijnt een mooi uitzichtpunt te zijn om de skyline van de stad te bewonderen. Je kunt hem beklimmen via trappen, dat gaat sneller maar is veel vermoeiender. We besluiten het wandelpad te nemen. Dit gaat heel geleidelijk omhoog, maar is wel meer meters maken. Het pad slingert omhoog. Boven is een mooi park. Dezelfde man die Central Park in New York heeft ontworpen heeft ook het ontwerp voor dit park gemaakt.

Het park, Parc du Mont-Royal.

Het is nog een stukje lopen als we bij Chalet du Mont-Royal aankomen. Hier is het hele mooie uitzichtpunt met zicht op de skyline van Montréal.

Skyline Montréal.

We halen nog een cappuccino en 2 flesjes water bij het Chalet Mont-Royal. Mooi gebouw omgeven door met bloemen aangelegde borders.

Chalet Mont-Royal.

We nemen terug de snelle route via de trappen. We komen nog een marmot tegen. We lopen terug naar het centrum. We zien een prachtige mural van de in 2016 overleden Canadese zanger, dichter en schrijver, Leonard Cohen. Vanaf de Mont-Royal konden we deze al zien.

Van de flinke wandeling krijgen we wel dorst. Bij een Ierse pub drinken we op het terras een biertje en een ginger-ale en een flinke schaal met nachos wat een beetje teveel van het goede bleek. 😊

Als laatste lopen we nog naar Place D’Armes. Aan dit plein staat de neogotische basiliek Notre-Dame uit 1829. Helaas kunnen we niet meer naar binnen. Het schijnt van binnen een en al pracht en praal te zijn. 1 van de torens wordt nu gerestaureerd.

Basiliek Notre-Dame-Dame.

We hebben er inmiddels al aardig wat kilometers opzitten en besluiten naar ons hotel te gaan.

De Olympische ringen. Montréal organiseerde de Zomerspelen in 1976.

We nemen net voor 20.00 bij Second Cup Café een cappuccino en bij de McDonalds halen we een McFlurry die we op onze hotelkamer opeten.

We hebben vanmiddag door onze wandeling van 12 km een goede indruk gekregen van de stad Montréal.

Het was vandaag een warme dag. Zon en wat bewolking bij een maximale temperatuur van 30 graden.

Morgen gaan we naar de hoofdstad van Canada, Ottawa.

We hebben vandaag 164 km gereden.

Onze route vandaag.

Een gedachte over “11 juli; Becancour-Montréal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s