1 maart; Hill Country

Vandaag gaan we de omgeving van Fredericksburg verkennen, de Hill Country. We ontbijten vanmorgen in het stadje. Omdat het weekend is staan bij sommige restaurants buiten al lange rijen. Gelukkig vinden we toch nog een restaurantje waar we kunnen ontbijten, City Café.

We willen na het ontbijt naar het Visitor Center maar die gaat op zondag pas om 11 uur open. We rijden dan maar alvast naar Enchanted Rock State Park.

Een grote blok graniet van 130 meter hoog en 260 ha groot. Van ver ziet het er al indrukwekkend uit. We rijden het park op. Een ranger van het park houdt ons aan. Hebben jullie gereserveerd? Uhh nee is ons antwoord. Pas om 14.00 is er weer ruimte voor bezoekers. Dan moeten we 3 uur wachten. Dat doen we niet. Het is zondag, vandaar de drukte.

Tussen de bomen door, Enchanted Rock.

We rijden dan maar door naar het dorpje, Llano. Bij de Llano River stoppen we. We hebben uitzicht op de brug die over de rivier gaat.

Llano.
De rechtbank van Llano.

Vanaf Llano rijden we naar Marble Falls. Dit stadje ligt aan de Colorado rivier. Langs de rivier staan kasten van grote huizen. In Marble Falls willen we koffie drinken bij de Blue Bonnet Café. Helaas daar staat een flinke wachtrij. Van een Amerikaan horen we dat je hier de beste American pies (taart) van Texas kan kopen. Buiten krijgen de blue bonnets veel aandacht van de bezoekers. In de loop van maart en april staan deze uitbundig in de Hill Country in Texas te bloeien. Deze bloemen voor het café zijn aangeplant. We kunnen ons voorstellen dat het een prachtig gezicht is als deze in de grasvelden staan te bloeien.

We vinden het te druk bij het café en komen uiteindelijk iets verderop bij een Starbucks uit. Daar is het rustig.

We vervolgen, na de koffie, onze weg. We gaan richting Hamilton Pool. Dat is een soort oase in Texas. We rijden door een prachtig heuvelachtig landschap. Bij Cypress Mill stoppen we even bij een riviertje.

Riviertje bij Cypress Mill.

Als we bij de Hamilton Pool aankomen kunnen we ook daar niet terecht, vol. Reserveren is hier verplicht. Nog een tegenvaller.

Onderweg naar Pedernales Fall. We moeten even met de auto de rivier oversteken.

We geven de moed niet op. We rijden door naar het Pedernales Falls State Park. 30 minuten rijden verder. Een risicootje. Stel dat we hier ook het park niet in kunnen. Bij aankomst om 14.45 uur ziet het er rustig uit.

En ja we mogen naar binnen. We betalen de entree en rijden naar een parkeerplaats waar een trail start. Deze heet de Twin Falls Nature Trail. Je komt tijdens deze wandeling bij een uitkijkpunt met uitzicht op de Pedernales River en een kleine waterval. Het is een mooie wandeling door het bos.

Na deze wandeling rijden we verder het park in. Daar start de Pedernales Falls Trail. Bij deze wandeling kom je aan de oever van de rivier met een prachtig uitzicht.


Om 17.00 uur verlaten we dit park. Het is vanaf hier een klein uur rijden naar Fredericksburg. Het is op zondag een stuk rustiger in dit stadje. We willen ergens eten maar veel is dicht. Uiteindeljk eten we bij Sozial House. Het eten smaakt goed.

We tanken de auto en kopen ontbijt (cornflakes en melk) in de shop van het tankstation voor morgen. Om 19.30 uur zijn we terug bij ons huisje.

De dag start bewolkt. Later wat zon. Het is wat benauwd bij een maximum temperatuur van 24 graden.

We hebben vandaag 283 km gereden. Morgen nog 1 dag in Hill Country.

De route van vandaag.

3 gedachtes over “1 maart; Hill Country

  1. reizenmetmarjolein

    Wat jammer dat het zo druk was overal en je moet reserveren voor een park (nog nooit gehoord!) maar fijn dat jullie toch nog een mooie plek hebben gevonden. Het zag er daar lekker rustig uit!

  2. Franziska

    Ik had inderdaad al gelezen op de site van de Texaanse state parks, dat ze sommige parken dichtgooien, als het te druk wordt en de parkeerplaatsen vol raken. Je komt dan alleen nog met een zogenaamde ‘save the day pass’, die je vooraf via internet kunt kopen, of met een campingreservering binnen. Ik had echter niet gedacht, dat het op een zondag in januari zo druk zou zijn. Nu zijn wij er waarschijnlijk straks doordeweeks, maar ik ga de site toch maar goed in de gaten houden, want ik wil toch echt graag gaan wandelen in bij voorbeeld Enchanted Rock SP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s