16 februari; Duck Key-Everglades NP

Vanmorgen verlaten we iets voor half 9 Hawks Cay Resort. We willen op tijd vertrekken om genoeg tijd te hebben in de Everglades. Dit staat vandaag op de planning en hier kijken we allemaal naar uit!

In Islamorada tanken we de auto’s vol en we rijden door naar Key Largo. Om 09.30 uur stoppen we in Key Largo bij Doc’s Diner. We bestellen een Doc’s feast, een soort van ontbijtbuffet.

We hebben niet alles opgekregen 😉

Daarna nog even de Wallgreen ingelopen en onze weg vervolgd naar Homestead.

Hier stoppen we om 12.30 uur bij “Robert is here”. Hier kun je o.a. fruit, groenten, siroop, pinda’s en smoothies/milkshakes kopen, een soort van farmermarket.

De eigenaar Robert heeft ons wat verschillende soorten fruit laten proeven, wat een heerlijke smaken. We kopen wat fruit en 2 smoothies/milkshakes. Deze vallen niet bij iedereen in de smaak.

Buiten is er een soort van parkje, waar we even lekker zitten. Er is ook een dierenweide met o.a. schildpadden.

Om 12.15 uur zeggen we Robert gedag … op naar de alligators!!

Het is druk op de weg en ook druk in het park. Het is Holiday weekend.

13.30 uur staan we voor de ingang van Shark Valley in Everglades National Park. Het park is een natuurgebied in het zuidwesten van de staat Florida. Everglades National park is de grootste subtropische wildernis van de VS. Het enorme park is 600.000 ha groot.

De parkeerplaats is vol en we moeten wachten totdat er auto’s de parkeerplaats verlaten. Na een minuut of 10 mogen we de parkeerplaats op. We kopen kaartjes voor de tram, voor de rit van 15.00 uur.

De rit van 14.00 uur was al vol. In de tussentijd doen we een wandelingetje en spotten echt van heel dichtbij een alligator.

Ook veel andere dieren worden gespot. We eten even een koekje en drinken wat.

We stappen om 15.00 uur in de tram. De toer duurt ruim 2 uur. De gids vertelt veel over de flora en fauna, erg interessant. We zien veel wildlife. Halverwege is er een observatiepunt, hiervoor verlaten we de tram even. Het observatiepunt geeft een mooi uitzicht over de Everglades.

Op het eind van de toer nog een toetje, een alligator die een phyton gevangen heeft. Deze alligator heeft voorlopig genoeg te eten.

Om 17.15 uur verlaten we Shark Valley en gaan op weg naar ons hotel.

De airboattour stond voor vandaag ook nog op ons lijstje, maar hier zijn we niet aan toe gekomen. Dit bewaren we voor morgen.

We hadden graag wat eerder in het hotel willen zijn, maar dat is niet gelukt. 18.15 uur checken we in in hotel Port of the Islands.

Uiteraard moet er nog gegeten worden. We rijden om 19.15 uur naar Carmelita’s Grill in Everglades City. Ook hier is het druk. Voordat we bestellen wordt er vertelt dat de wachttijd tussen 25 minuten en 1 uur is. We besluiten toch maar wat te bestellen.

Carmelita’s Grill is een soort van strandtent. Aan de bar je eten bestellen, drinken uit plastic bekers …

We wachten, wachten en wachten en dan na ruim 1 uur wachten krijgen we ons eten. Ondanks het wachten smaakt het allemaal goed.

Het was een licht bewolkte dag bij een temperatuur van max. 26,5 graden. Vandaag hebben we 306 km gereden.

2 gedachtes over “16 februari; Duck Key-Everglades NP

  1. YVO SAJET

    Jammer, dat ik vandaag pas jullie BLOG door genomen hebt.
    In Key West was een beroemd restaurant LATEDA zeer zeker de moeite waard geweest.
    Genieten doe ik, waarschijnlijk net zo veel als jullie dat doen,….het lijkt gewoon of ik in de kofferruimte mee rij. Ik ben in al dezelfde plekken meerdere malen geweest met vrienden die ons bezochten en dus ook rondgeleidt moesten worden. Heerlijk leven, the Keys. Ahhhhhh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s