21 februari San Diego

Om 9.15 uur vertrekken we vanmorgen naar Ocean beach en eten daar bij een typisch Amerikaans restaurant, The Old Townhouse. Gevonden via TripAdvisor en zo een leuk tentje! Je kunt er heerlijk typisch Amerikaans ontbijten, veel voor weinig.
We komen nog even aan de praat met een Amerikaan die ons gisteren in het Balboapark had gespot, heel toevallig 😃.

We lopen na het ontbijt nog even naar het strand. Hier zien we wat surfers aan het werk en er staat een behoorlijk lange, niet mooie pier.

We lopen nog even langs de winkeltjes, beetje vergaande glorie maar daardoor juist ook weer leuk.

Rond 10.30 uur gaan we verder. We zitten net in de auto en er vallen wat druppels op de ramen.

11.00 uur parkeren we bij The Old Town State Historic Parc. We blijven nog even in de auto zitten totdat de regenbui over is. The Old Town State Historic Parc is het vroegere centrum van San Diego. Hier staan allemaal oude gerestaureerde gebouwen die in de begintijd van San Diego het hart van de stad vormden. Leuk om langs deze gebouwen te lopen die nu dienst doen als winkeltjes.

Na hier een uur rondgelopen te hebben, gaan we verder naar shoppingmall Fashion Valley. Hier is o.a een Apple Store. We gaan eerst even aan de koffie en kijken hier wat rond bij de verschillende luxe winkels. Daarna kopen we nog wat bij de Apple store en gaan daarna richting het centrum. Hier zijn we rond 14.00 uur.

We hebben gisteren al het grote vliegdekschip USS Midway zien liggen en vandaag willen we het schip op om het te bezichtigen. We moeten even in de rij voor kaartjes, maar rond 14.30 uur zijn we op het mega-grote vliegdekschip die o.a.ingezet werd tijdens operatie Desertstorm in de Irak-oorlog. De USS Midway was een vliegdekschip dat in gebruik was van 1945 tot 1992. Ongeveer 200.000 manschappen hebben aan boord hun dienst uitgevoerd, zowel tijdens oorlogssituaties als tijdens humanitaire acties.

Hoewel de USS Midway zelf van net na de oorlog is, zijn er wel tal van vliegtuigen en memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog te zien, waaronder een SBD Dauntless dive bomber en een TBM Avenger. In totaal 27 vliegtuigen of helicopters. We zijn er ongeveer 2 uur zoet. Heel indrukwekkend om te zien. Een aanrader om te bezoeken. Vanaf het vliegdekschip heb je tevens een prachtig uitzicht op de stad San Diego en in de verte de Coronado Bridge.

Na het bezichtigen van de USS Midway lopen we langs de waterkant en dan via het Waterfrontpark naar de Italiaanse wijk, Little Italy. Onderweg komen we nog een guitig jochie met een skateboard tegen.

In de wijk Little Italy willen we wat gaan eten. In India street lopen we langs diverse Italiaanse restaurantjes en uiteindelijk besluiten we bij Buon Appetito te gaan eten. Na afloop pakt Harry nog een toetje bij iDessert en Ingrid een cappuccino.

Tegen 19.00 uur zijn we weer terug bij ons hotel. Nog een nacht en dan gaan we San Diego verlaten op weg naar Anza Borrego State Park.

We hebben vandaag 35 km gereden. De temperatuur vandaag was 15 graden. In de ochtend een klein buitje. In de middag droog en zonnig met wat wolken.

6 gedachtes over “21 februari San Diego

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s