6 juli 2017, dag 4 New York

Na ontbeten te hebben in het hotel gaan we om 10 uur naar het 436 meter hoge Empire State Building. Dit is ca. 15 minuten lopen. We halen kaartjes en gaan door de beveiliging. Met een lift gaan we naar de 80e verdieping. Hier is een museum over de bouw van deze wolkenkrabber. We gaan in de volgende lift naar de 86e verdieping. Hier heb je een machtig uitzicht over New York. Het is vanochtend wel bewolkt en af en toe spettert het iets.Om 12.00 uur verlaten het Empire State Building.  We halen kaartjes voor Big B bus en daarna drinken we koffie bij de Starbucks. Dan lopen via 5th Avenue naar het 87 meter hoge Flatiron Building.

Flatiron Building

We pakken hier de Big B bus. Dit is een bus waar je via bepaalde punten in de stad in- en uit kan stappen. Bovenin de bus heb je vrij uitzicht. Helaas is het bovendek vol. Onderin de bus zie je heel wat minder. Via de New York pas is dit gratis. Vlakbij het World Trade Center in Manhattan stappen we uit. Wat een gigantisch hoge gebouwen staan hier bij elkaar. Hier staat o.a. het in 2014 opgeleverde 541 meter hoge One World Trade Center.


We bekijken hier ook Ground Zero. De plek waar op 11 september 2001 de Twin Towers stonden.

Daarna gaan we om 14.30 het 9/11 museum in. Een indrukwekkend museum over de ramp van 11 september 2001.Dit laat bij ons, en de vele mensen die in het museum waren, grote indruk achter.

We lopen via het futuristische station vlakbij Ground Zero naar Wall Street. Dit is het financiële hart van New York.


New York Stock Exchange

Voordat we de 1.6 km lange Brooklyn bridge lopend over gaan eten we nog even wat bij een Wendy’s.

Er loopt een speciaal fiets- en voetpad over de Brooklyn bridge. We blijven maar foto’s maken. Tijdens het lopen over de brug komen we Carrie uit de serie Homeland al joggend tegen.Aan de overkant lopen we via de Old Fulton street naar de kade van de Hudson rivier. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van New York.

We eten hier bij een pizzeria, Ignacio. Als het donker word lopen we terug naar de kade en aanschouwen hoe mooi verlicht New York inmiddels is. We genieten in de verte nog even van een 5 minuten durend prachtig vuurwerk .


Voordat we een taxi terugnemen naar ons hotel eten we nog een lekker ijsje gekocht bij de Brooklyn Icecream Factory. De taxi zet ons rond half 11 af. Weer een prachtige indrukwekkende dag achter de rug.

2 gedachtes over “6 juli 2017, dag 4 New York

  1. Bert

    Wat een prachtige reis maken jullie en wat zien jullie veel! Het is leuk zo een en ander hier te volgen. Ik heb bewondering voor hoe goed jullie deze vakantie voorbereid hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s