21 februari; Alamogordo-Carlsbad

Om half 8 opgestaan. Het is 2 graden buiten, maar doordat er geen wind staat voelt het niet zo koud aan. We eten dit maal niet in het motel, maar rijden naar de IHop die aan de overkant van de weg ligt. We zijn daar om 9.15. Harry gaat voor de pancakes en Ingrid neemt een combi menu met scrambled eggs en crêpes. Het smaakt allemaal heerlijk.

Ontbijt bij de Ihop.

Om 10.15 uur vertrekken we naar White Sands National Monument. Daar waren we gisteravond ook al, maar omdat het snel donker werd hadden we te weinig tijd om het park goed te bekijken.

Bij aankomst om 10.40 uur gaan we eerst even het Visitor Center bekijken, die was gistermiddag om 17.00 uur dicht toen we aankwamen. Hier is veel informatie te vinden over de ontstaansgeschiedenis van White Sands. Daarna gaan we met de auto het park weer in.

We rijden helemaal naar achteren. Daar vind je de hoogste duinen met nagenoeg geen begroeiing. Er begint een trail, de Alkali Flat trail. Deze loopt door het immens grote witte duinen gebied. Wij lopen maar een klein stukje ervan. We hebben de zonnebril opgedaan, want je wordt verblind door de witheid van het gebied. Je blijft maar foto’s nemen. We lopen ongeveer 1,5 km en gaan terug met de auto naar de uitgang van het park.

Verderop stoppen we nog een keer waar wel begroeiing is.

Om 12.00 rijden we het park uit.

We rijden terug naar Alamogordo. Onderweg tanken we de auto weer vol. We willen nog even langs de pistache winkel, McGinn’s Pistachio Tree Ranch. Gisteren reden we hier al langs. Hier staat ter nagedachtenis aan de oprichter van de farm de grootste pistachenoot van de wereld. In de winkel, met veel souvenirs, etenswaren etc. kun je pistachenoten kopen in allerlei smaken. We kopen een zakje.

Dan gaan we om 13.00 uur richting onze eindbestemming van de dag, Carlsbad. We rijden bij Alamogordo de Highway 82 op richting het plaatsje Cloudcroft. We rijden door het Lincoln National Forest. We stijgen al snel naar grotere hoogtes.

Uitzicht punt, Lincoln National Forest.

Onderweg zien we aan de schaduwkant van de bergen sneeuw liggen. We stoppen even bij een winkeltje, de Old  Barn in Mountain Park. We kopen pecankoffie en een punt pecantaart. Die laatste eten we later wel een keer op.

 barn.

Even later komen we bij een afslag naar een Historical Marker, zoals de Amerikanen dat noemen. Er is een mooi platform gemaakt, met uitzicht op een oude houten historische spoorbrug. De Mexican Canyon Trestle. Deze is in 1899 gebouwd. Op zijn hoogste punt is deze ca. 18 meter hoog. Vroeger gingen hier nog treinen met wagons vol met goederen overheen. De route was van Alamogordo naar Cloudcroft. Zo af en toe is er hier in vroegere tijden ook nog wel eens een trein ontspoord.

Even later komen we ook al in het toeristische plaatsje Cloudcroft. Het ligt op 2600 meter hoogte. Er ligt ook her en der nog sneeuw.

We parkeren de auto in het centrum. Het doet heel erg Western aan. Bij een kleine bakkerij, KennaBells’s kopen we nog koffie met een lekkere raspberry cheese croissant.

We gaan weer verder, we dalen en komen door een mooie vallei en later door een soort hoogvlakte. We rijden naar Artesia.

We stoppen nog even om een soort van yucca op de foto te zetten.

We rijden om 15.45 uur Artesia binnen. Verderop de weg van Artesia naar Carlsbad zien we heel veel jaknikkers. Er wordt hier veel olie gewonnen.

Om 16.30 komen we aan bij onze Bed & Breakfast deze vakantie, Fiddler’s Inn in Carlsbad. We krijgen de Westphalia kamer toegewezen. Bij binnenkomst zijn wij aangenaam verrast, de kamer is zo leuk en authentiek ingericht. De eigenaren hebben de nostalgie van een 100 jaar oude woning samengevoegd met de comfortwensen van nu.

We gaan vanavond eten bij Red Chimney Bar-B-Que. Een leuk restaurant waar het gezellig druk is.

We halen na het eten koffie bij de Starbucks en gaan terug naar onze B & B. We drinken de koffie, met het eerder op de dag gekochte stuk pecantaart op. Het is dan 18.30 en we kunnen nog de hele avond lekker relaxen.

Het weer vandaag. De ochtend in Alamogordo begon bewolkt bij een temperatuur van 2 graden, langzaam oplopend tot maximaal 8 graden. Bij aankomst in Carlsbad is het 5 graden. De zon hebben we vandaag op een kleine glimp na in de bergen niet gezien.

We hebben vandaag 317 km gereden. Morgen gaan we eerst naar Carlsbad Caverns National Park. Daarna gaan we via Guadalupe Mountains National Park naar onze eindbestemming Fort Davis.

De route van vandaag.

4 gedachtes over “21 februari; Alamogordo-Carlsbad

  1. Reny (AA-forum)

    White Sands is zo prachtig!
    En dan dat lekkere ontbijt bij IHOP, daar proberen we ook minimaal één keer per USA vakantie naar toe te gaan.

    Groetjes,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s