15 juli, Zion.

Na al het gereis vanaf San Francisco tot nu toe , een dagje relaxen ingelast. Lekker lang uitslapen, aan het zwembad liggen en pas in het begin van de avond even het prachtige park Zion in.

SAM_2235
Het zwenbad hadden we zelfs even voor ons helemaal alleen. Veel mensen verlaten in de ochtend de lodge om naar de volgende plek te gaan op hun reisroute door Amerika of ze bezoeken al vroeg het park en komen in de middag terug bij de lodge. Het was iets boven de dertig graden vandaag heerlijk om even te zonnen en te zwemmen.
Het is echt genieten hier. Wat een heerlijke plek om te vertoeven.

SAM_2229
In de prachtige tuin van Cliffrose Lodge deze prachtige vlinder op de foto vastgelegd.
SAM_2255Achter onze lodge loopt de Virgin Rivier, Marc en ik hebben daar nog verkoeling in gezocht. Heerlijk koel water.

Aan het eind van de middag zijn we naar Springdale geweest. Dit is het dichtstbijzijnde plaatsje vanaf Zion. Hier hebben we gegeten bij The Spotted Dog. Wat verzinnen die Amerikanen toch weer prachtig namen voor hun restaurants. Via het Amerika forum kreeg ik deze tip. Het was achteraf wel een erg exclusief restaurant maar goed het eten smaakte goed. Marc vond het wat minder.

SAM_2257The Spotted Dog.

Na het eten naar de ingang van het park, Zion, gereden. De auto daar geparkeerd. Met shuttle bussen word je door het park vervoerd. Vroeger kon het ook met de auto, maar omdat er maar 1 weg door de Canyon ging werd het 1 chaos dus zijn er bussen ingezet die bij verschillende haltes stopt. Daar kun je wandelingen maken. Per jaar komen er 2 miljoen bezoekers in dit park.
SAM_2258Zion.

SAM_2260Zion, links op de foto het hoogste punt van het park, The West Temple op 2380 meter hoogte.

SAM_2267Zion, The Court of the Patriarchs. 3 bergtoppen die bijbelse namen hebben gekregen.

Bij de bushalte, The Grotto, zijn we uitgestapt en hebben een stuk van de West Rim trail gelopen die later overgaat in de Angels Landing trail. Onderweg mooi overzicht op de bergen en de lager gelegen Virgin rivier.

SAM_2268West Rim trail.

SAM_2273
Een wandeling die ook op slippers goed te lopen is.

SAM_2279
SAM_2283Onderweg kom je af en toe nogal grote torren tegen.
SAM_2285Uitzicht.
blogger-image--1225309258Onderweg in het park veel wildlife tegen gekomen.
SAM_2294Zoals deze herten. Je kunt ze bijna aanraken. Ze staan hier op 5 meter afstand van ons.
SAM_2295En zelfs nog een vos.

SAM_2301En nog een paar wilde kalkoenen in de bomen.

SAM_2299En deze….. Oh nee het zijn Marc en Ingrid. :-)))))))

Rond 21.00 uur kwamen we weer aan bij onze auto. Marc en ik hebben daarna nog tot 22.00 uur heerlijk in het zwembad gezwommen.
Morgen onze laatste autorit van 3 uur naar Las Vegas. Ons eindstation van onze prachtige reis door het westen van Amerika.