3 maart; Fredericksburg-Austin

Vandaag verlaten we Fredericksburg en gaan op weg naar de hoofdstad van Texas, Austin.

We hebben de wekker om half 8 staan. We willen op tijd naar Austin, omdat het vandaag waarschijnlijk nog droog blijft. Morgen verwachten ze toch kans op regen en onweer. Het is 1,5 uur rijden naar Austin.

We doen eerst een cappuccino met granola bij Caliche & Ranch Road Roasters.

Cappuccino met granola, ons ontbijt vanochtend.

Tegen half 12 komen we aan in Austin

Austin heeft als bijnaam ‘Live Music Capital of the World’. De stad barst namelijk van de muziektentjes en muzikanten. Naast de muziek staat de studentenstad bekend om o.a. alternatieve en artistieke cultuur. ‘Keep Austin Weird’ is een bekende uitspraak die je veel tegenkomt. Austin heeft 843.000 inwoners.

We rijden de afslag naar het Zilker Park in. We parkeren de auto daar en lopen naar de Colorado River. Het is een mooi breed wandelpad waar we hardlopers en fietsers tegenkomen.

We lopen eerst langs de oever van de Barton Creek, die uitmond in de Colorado. We zien veel schildpadden langs de oever zwemmen en uitrusten op boomtakken.

We lopen tot aan de Colorado rivier naar het Lou Neff point. Hier heb je een mooi uitzicht op de rivier en de skyline van Austin.

Lou Neff point met uitzicht op Austin.

We rijden de Colorado rivier over en parkeren de auto in een parkeergarage in een zijstraat. Lopend gaan we via Congress Avenue verder de stad in.


Bij het Driskill Hotel aan 6th street gaan we lunchen. Een prachtig oud hotel.

In Downtown Austin is 6th Street het kloppend hart. Hier vindt je veel clubs, bars en muziektentjes. We gaan daar vanavond kijken.

6th street.

De Texas State Capitol is het 1 na grootste capitoolgebouw van de VS op die van Washington na. Het is een prachtig gebouw.


Je kunt ook naar binnen. Het is gratis. Wel moet je door de beveiliging. Tegen betaling kun je met een gids mee.

Aan de achterkant van het gebouw is ook nog een park. Hier staan net als aan de voorkant van het gebouw ook veel beelden ter nagedachtenis van diverse Amerikaanse gebeurtenissen.

We lopen via de andere kant van Congress Avenue terug naar de parkeerplaats. Aan de straat staan veel historische gebouwen van eind 19e eeuw. Daar omheen de moderne wolkenkrabbers.

Met de auto rijden we naar Lamar Boulevard. Daar zit een grote platen- en cd winkel, Waterloo records. We snuffelen zoals vroeger door de vele LP’s in diverse bakken.

We gaan dan naar ons hotel, The Line. Deze ligt vlakbij de brug aan Congress Avenue. We hebben een mooie kamer op de 7e verdieping met uitzicht op de stad.

Het hotel heeft ook een rooftopbar, maar helaas alle plekjes zijn al gereserveerd. Beneden in het restaurant is nog wel plek voor een biertje en een cocktail.

Om 18.00 uur gaan we de stad nog even in. Eerst eten bij Bob’s Steak and Chop House. Maar oh het is wel schrikken van de prijzen, maar wat smaakt het lekker.

Bob ‘s Steakhouse.

Na het eten lopen we nog even naar 6th street. We horen de livemuziek vanuit de kroegen in de verte al. Bij een Irish pub drinken we nog even wat en luisteren naar een bandje die daar live optreed.

6th street.

Om 20.30 uur lopen we terug naar ons hotel. Daarna kunnen we nog even relaxen op onze mooie hotelkamer.

Uitzicht vanuit de hotelkamer.

Het weer vandaag. Bewolkt. Benauwd bij 24 graden. Morgen voorspellen ze slechter weer. Zouden we na 17 dagen de eerste regen van betekenis krijgen?

Vandaag hebben we 136 km gereden. Morgen gaan we op weg naar Houston.

3 gedachtes over “3 maart; Fredericksburg-Austin

  1. Franziska

    Die Waterloo Records lijkt me ook wel iets voor mijn wederhelft, een grote platenverzaplatenverzamelaar. Komt dus op de bucketlist.
    Eigenlijk jammer, dat jullie vakantie al haast weer voorbij is. Ik zal het dagelijkse nieuws vanuit Texas gaan missen. Bedankt, dat jullie jullie belevenissen met ons wilden delen! We hebben ervan genoten om virtueel met jullie mee te reizen! Uiteraard wens ik jullie nog een hele fijne rest van de vakantie en voor straks een goede reis terug naar huis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s