3 maart Palm Springs

Vandaag blijven de hele dag in de buurt van Palm Springs. Als we wakker worden rond 8 uur is het al 20 graden buiten en de zon schijnt. Het hotel heeft een ontbijtbuffet. Daar gaan we tegen half 10 heen. Na het ontbijt gaan we Palm Springs verkennen en wel de wijk Las Palmas. Hier staan verscheidende mooie villa’s aan lanen met veel palmbonen.

We komen ook bij het huis waar Elvis Presley met zijn vrouw tussen 1966 en 1967 woonde. Ze zijn er in 1967 ook getrouwd. Hieronder de foto van het huis.

We rijden nog wat leuke straatjes in.

Na het bezoek aan de villawijk doen we nog wat boodschappen en rijden dan naar Indian Canyons. Dit is een gebied waar de Agua Caliente indianen wonen. Ze leven daar al meer dan 1000 jaar. In de canyons groeien prachtige palmoases. Bij de ingang van het park betalen we 9 dollar per persoon entree en krijgen een gids met plattegronden en trails van het gebied. We rijden eerst naar de parkeerplaats van de Andreas Canyon en doen daar een wandeling (Andreas Canyon Loop) van ca. 1.8 km. Een prachtige wandeling die eerst door de canyon met palmbomen gaat en later via bovenlangs weer terug. Van bovenaf kijk je dan prachtige de palmoase in.

Daarna rijden we naar de parkeerplaats van de Palm Canyon. Daar lopen we naar beneden de canyon in en komen in een prachtig bos met palmbomen. Er loopt een klein beekje door heen.

We lopen een klein stukje de canyon in. De Palm Canyon is ca. 22 km lang. Wij lopen 500 meter er van. Er zijn nog sporen van brand die enkele jaren geleden gewoed heeft. In de Indian Canyons lopen diverse verschillende wandelingen, van makkelijk tot zwaar.

Om 14.45 verlaten we dit prachtig gebied en rijden naar het hotel waar we de auto parkeren.

Om 15.30 lopen we naar Palm Canyon Drive.

We kopen een smoothie bij Tutti Frutti. Daarna lopen we nog wat rond over Palm Canyon Drive en gaan eten bij Bill’s Pizza. Het is gezellig druk in Palm Springs. Na het eten gaan we nog een cappuccino halen bij de Starbucks. Het is een grote fraai ingerichte Starbucks die in de avond mooi verlicht is.

Rond 19.00 zijn we terug in ons hotel. Morgen gaan we op weg naar Los Angeles.

Het was vandaag licht bewolkt in Palm Springs. De temperatuur was 18-20 graden.

Vandaag hebben we 43 km gereden.

Een gedachte over “3 maart Palm Springs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s