5 maart Los Angeles

Vanmorgen om half 9 wakker. Buiten lekker zonnig weer. Het wordt vandaag 22 graden. Dat is de voorspelling.

We doen 9.45 uur een klein ontbijtbuffet op het terras bij het zwembad van het hotel. Na het ontbijt checken we uit en gaan om 11 uur naar de Warner Brothers Studio’s in Burbank. Vanaf het hotel maar 15 minuten rijden.

We parkeren de auto in de ondergrondse parking bij de studio’s. Met de lift komen we in de lobby en moeten nog door een security check alvorens we naar binnen mogen. We hebben de tour van 11.45 dus halen we nog even koffie in de Starbucks corner en wachten tot we mee mogen met de tour.

We worden opgehaald voor de tour. Eerst krijgen we een korte video te zien over Warner Brothers, waarna we met de gids meegaan in een shuttlebus. Hij vertelt van alles over de diverse studio’s die hier staan en af en toe gaan we eruit om decorstukken en diverse voorwerpen die in verschillende films en series gebruikt zijn te bekijken.

We bekijken de gebruikte voertuigen uit Batmanfilms zoals de batmobile.

Daarna bekijken we de set van de Ellen DeGeneres show.

We rijden nog verder door de straten waar decorstukken van gebouwen uit series en films staan, zoals Friends, Dukes of Hazard, Waltons, Batman etc.

Als laatste kunnen we in Stage 48 de Friends set bekijken en andere spullen, kostuums die in diverse films en series gebruikt zijn. We mogen ook nog een echte Oscar vasthouden. Al met al zijn we hier 3,5 uur zoet mee. Echt een aanrader om te bezoeken.

We halen de auto op en gaan naar de Griffith Observatory een onderdeel van het 1600 ha grote Griffith Park. Het Observatory ligt op een heuvel. In het Observatory is een planetarium en het heeft telescopen.

Vanaf het Observatory heb je een mooi uitzicht over Los Angeles. Ook het Hollywood sign is vanaf daar goed te zien.

Het observatorium is op maandag gesloten, maar we kunnen er wel omheen lopen. Boven is het wel betaald parkeren. We kijken hier een half uur rond en gaan daarna richting Beverly Hill’s. We gaan wat eten bij The Cheesecake Factory. Deze ligt 1 blok verwijderd van de Rodeo Drive. Aan de Rodeo Drive zijn allerlei dure kledingzaken, juweliers en andere winkels gevestigd. De sterren uit Beverly Hill’s kopen hier hun kleding en dure geurtjes etc. We hebben geen bekende kunnen spotten.

Uiteindelijk gaan we na het avondeten richting ons hotel voor de twee laatste dagen het Hyatt. Dit hotel ligt vlakbij het vliegveld.

Het was vandaag een prachtige zonnige dag. Het werd maximaal 22 graden.

We hebben vandaag 59 km gereden.

Een gedachte over “5 maart Los Angeles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s