18 juni, Coal Creek-Estes Park

Kwart voor 7 al weer wakker, geeft niets …. hebben we weer een volle dag voor ons. Maar eerst om 8 uur even ontbijten, het is tenslotte een bed and BREAKFAST.
Daarna nog even een bakje koffie op het terras, dit kan de zon schijnt al weer volop. En dan met dit uitzicht!!!

Ja, we moeten toch nog meer moois zien en vertrekken om 9.30 uur naar het plaatsje Nederland via de Peak to Peak Highway. Deze Highway wordt ook wel een Scenic Byway genoemd vanwege de mooie ligging. Je kijkt namelijk uit op het voorgebergte van de Rocky Mountains.

De vallei waarin Nederland ligt is duizenden jaren geleden ontstaan door een gletsjer. Het plaatsje heeft voorheen andere namen gehad, totdat in 1873 Mining Company Nederland een bedrijf afkomstig uit Den Haag de toenmalige mijn overnam. De mijnwerkers noemden daarna het dorpje Nederland. Nu wonen er ca. 1500 inwoners. We kijken nog even rond in het dorpje en bezoeken het bezoekerscentrum. Een vriendelijke meneer legde ons hier de geschiedenis van het dorp uit. Er hangt een kleine landkaart van Nederland, hier kunnen bezoekers uit Nederland een speltje plaatsen bij hun woonplaats. Ingrid heeft dat uiteraard ook namens ons gedaan.

We bekijken het mooie oude stadhuis in het centrum.

Er staan een paar oude treinwagons bij elkaar, waarvan een toebehoord heeft aan de Wild West Show van Buffalo Bill. Nu word het gebruikt als restaurant. Binnen drinken we cappuccino met mini-donuts.


Verder op weg langs de Peak to Peak highway komen we, voorbij het gehuchtje Allenspark, langs een op een heuveltje prachtig gelegen kerk, ook wel Chapel on the Rock genaamd. Paus Johannes de tweede heeft deze kerk tijdens zijn reis in 1993 aangedaan en ingezegend. We bekijken het kerkje van binnen en maken rondom en binnenin het kerkje een paar mooie foto’s en vervolgen onze weg naar het Rocky Mountain National Park.


12.45 uur aankomst Rocky Mountain NP. We rijden richting Bear Lake. Onderweg wordt al gewaarschuwd dat de parkeerplaatsen vol zijn. Dan komen we bij de afzetting en auto’s moeten weer omkeren. Wij hebben geluk, volgens de ranger schijnen er weer plekken vrij te zijn en we mogen verder doorrijden. Omdat Bear Lake erg populair is, besluiten we eerst naar Sprague Lake te gaan. Hier is het heerlijk rustig en we gaan eerst lekker even picknicken. Wij kijken hier wat rond bij het meer en vertrekken rond 14.00 uur richting Bear Lake en hopen dat het er al wat rustiger is. 

Spraque Lake

Bij Bear Lake aangekomen, konden we de auto gelukkig goed parkeren. We besluiten een trail te gaan lopen naar 2 meren …. Nimph Lake en Dream Lake. We starten vanaf het begin van de trail op een hoogte van 2888 meter en klimmen langzaam naar een hoogte van 3020 meter bij Dream Lake. Het is warm pfff en de zon op deze hoogte is erg fel. Insmeren is een must. Maar de trail is zo mooi dat we de warmte voor lief nemen. We hebben zoveel mooie plekjes gezien, over bruggetjes, door de sneeuw gelopen. Het was fantastisch! We hebben ruim 4.5 km gelopen en zijn 2 uur onderweg geweest. Terug gekomen nog even naar het Bear Lake gewandeld en dat was voldoende. Half 5 rijden we richting ons hotel in Estes Park.


Dream Lake

Kwart over 5 aangekomen bij ons hotel. Tijd voor een bakje koffie en even heerlijk bijkomen. Tegen half 7 even wat gegeten en de auto volgetankt. Morgen zijn we nog een dag in het Rocky Mountain National Park, dan gaan we o.a. de prachtige Trail Ridge Road rijden.

Temperatuur vandaag : 25-28 graden

Gereden km’s: 130 km

We verblijven in de Appenzell Inn te Estes Park.

2 gedachtes over “18 juni, Coal Creek-Estes Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s