15 februari; Amsterdam-Houston-Huntsville

Vrijdagavond 14 februari zijn we om 19.00 uur van huis vertrokken richting Schiphol. We hebben de auto geparkeerd in de parkeergarage bij P3 (lang parkeren). De gratis shuttlebus brengt ons vanaf daar in een paar minuten naar de vertrekhal. We vertrekken pas zaterdagochtend rond 10 uur in de ochtend, maar we willen voor de zekerheid wel alvast op Schiphol zijn. Kunnen we ook wat later in de ochtend opstaan. We logeren in hotel Mercure. Nadeel van dit hotel is dat je je ruimbagage apart moet opslaan en daarna door de security en douane moet. Omdat het al avond is, is het rustig op Schiphol en checken we om 20.30 uur al in bij het hotel.

Het hotel zit bij de vertrekhal. Ideaal want dan kun je wel bij de winkels en restaurants komen. We drinken om 21.00 uur koffie bij de Starbucks en lopen daarna nog even langs de winkels, waarna we terug gaan naar de hotelkamer.

Onze hotelkamer op Schiphol

De volgende ochtend staan we om 6 uur op. We moeten de koffers ophalen, inchecken bij KLM, door de security en langs de douane voor de paspoortcontrole.

Om 9.15 uur kunnen we boarden bij gate E5. Iets over tienen stijgen we op en vliegen we naar Houston. De vlucht verloopt goed, maar 10 uur vliegen blijft wel lang.

We landen om 13.45 uur op het vliegveld van Houston. Daarna moeten we nog door de douane. Op Houston altijd weer een drukke bedoening. Lange rijen met reizigers die langs de strenge Amerikaans douane moeten.

Als dat gelukt is kunnen we snel de koffers van de bagageband pakken en de shuttlebus naar het autoverhuurbedrijf nemen. In 10 minuten zijn we bij Alamo. Ook daar nog even wachten, maar als dat ook klaar is kunnen we een auto uitzoeken. De keuze was niet reuze en ditmaal gaan we op pad met een Nissan Kicks.

Onze auto deze rondreis.

Om 16.00 uur rijden we dan via de IS 45 richting Dallas.

We willen overnachten in Huntsville, een uur rijden van Houston. Daar willen we een hotel boeken voor de eerste nacht.

Net voor Huntsville gaan we de snelweg af om even bij het standbeeld van Sam Houston te kijken. Er is een Visitor Center, vanaf daar loop je via een pad binnen enkele minuten naar het beeld. Het beeld zie je niet over het hoofd, het is ongeveer 20 meter hoog. Vanaf de snelweg I45 kun je het beeld ook goed zien. Sam Houston was president van Texas, toen de staat nog onafhankelijk was. De stad Houston is naar hem vernoemd.

Binnendoor rijden we verder naar Huntsville, we kijken waar we even wat gaan eten en komen terecht bij een Mexicaans restaurant. Een gezellige, drukke tent waar we goed hebben gegeten. De entourage daar was ook helemaal geweldig, echt Mexicaans ingericht.

In de buurt van het restaurant hebben we een hotel gevonden waar we de komende nacht overnachten, een Day’s Inn. Morgen gaan we op weg naar Dallas.

Gereden km’s: 100 km

Weer: 18/19 graden, bewolkt met af en toe een zonnetje

6 gedachtes over “15 februari; Amsterdam-Houston-Huntsville

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s