18 februari; Vernon-Amarillo

Afgelopen nacht heerlijk geslapen. Om 7.15 staan we op. We nemen het ontbijt in het hotel.

We gaan op weg naar Caprock Canyons State Park. Dat is ca. 2 uur rijden vanaf Vernon. Het is vanochtend met 6 graden een stuk kouder dan gisteren. Het weer verandert de komende dagen. We zitten nu wat noordelijker in Texas en zoals het nu lijkt gaan we de eerste dagen de 10 graden niet halen.

In het stadje Childress tanken we de auto weer vol. De benzine is niet duur in Texas. We betalen hier ca. 2 dollar/gallon. 1 gallon is 3,78 liter.

Bij de McDonalds nemen we koffie. Een Starbucks kom je in dit gebied helaas niet tegen.

We rijden om half 12 door het plaatsje Turkey. Wij kenden hem niet, maar in dit plaatsje woonde Bob Wills, 1 van de belangrijkste muzikanten van Texas. In de jaren 40 was hij samen met de band The Texas Playboys het populairst. In de plaats staat een museum over hem, de Bob Wills museum. Jaarlijks is er een Bob Wills dag waar veel mensen op afkomen. Het plaatsje is zeker de moeite waard om even snel te bekijken.

We rijden door naar Quitaque en slaan op den duur een weg rechtsaf in. Het is dan nog ca. 5 minuten rijden. Vlakbij bij het Visitor Center van het park, Caprock Canyons State Park, genaamd zien we een groep bizons. Het schijnt dat dit de enige kudde bizons is die in Texas rondlopen. Geweldig om deze mooie dieren te zien.

We komen iets over 12 uur aan bij het Visitor Center. Deze is net dicht voor lunchtijd, maar door het entree geld van 5 dollar p/p in een envelop te doen en een plattegrond te pakken kunnen we wel het park inrijden.

Na een paar 100 meter zien we een kolonie prairiehonden, deze zijn familie van de eekhoorn. Prairiehonden zijn erg schattige beestjes die onder en boven de grond leven. We zien er ontzettend veel. Sommige lopen bovengronds. Anderen steken net hun kopje uit boven hun holletje.

De weg slingert verder de Canyon in. Rondom hebben we een prachtige uitzicht op de rode rand van de canyon.

We rijden helemaal tot het eind van het park en parkeren de auto. We gaan een deel van de Upper South Prong Trail lopen. Via een goed te lopen pad lopen we door de canyon. De uitzichten zijn prachtig op de hoge rode canyonwanden. We lopen het pad 2 km tot aan een klein stromend riviertje. De temperatuur is ca. 11 graden. Met de zon erbij heerlijk om te wandelen. We lopen hetzelfde stuk weer terug, totaal 4,5 km. Om 15.00 uur rijden we het park weer uit.

We rijden de weg weer terug naar Quitaque en rijden via de Highway 86 naar Silverton. We willen de Highway 207 nemen, maar we rijden te ver door. Na 7,5 km keren we om en gaan alsnog de Highway 207 in. Een mooie scenic route door canyons, met hellingen van 10 % daling afwisselend over lange vlaktes. Via het plaatsje Claude rijden we op den duur naar de Interstate 40. Bij het plaatsje Conway staan nog een aantal VW kevers schuin in de grond gezet die bespoten zijn met gravity aan de kant van de weg. De VW Slug Bug Ranch.

Via deze I40 gaan we naar Amarillo. Deze stad met ruim 170.000 inwoners ligt aan de beroemde Route 66. In Amarillo gaan we eten bij The Big Texan Steak Ranch, een groot steakhouse restaurant met motel. Je kunt hier een 72.oz (2.04 kg) steak eten. Eet je hem op binnen 1 uur dan hoef je de steak niet te betalen. Het record staat op 8 minuten en 52 seconden. Wij houden het maar bij een 17oz steak per persoon. Het smaakt overigens voortreffelijk.

Voordat we naar ons hotel in Canyon gaan, doen we nog even boodschappen bij de Walmart. Om 19.15 zijn we dan bij ons hotel. Dit maal een Best Western.

Het weer vandaag: 6-11 graden. Eerst zwaarbewolkt, later licht bewolkt.

Vandaag hebben we 416 km gereden. Morgen gaan we naar Palo Duro Canyon State Park, waarna we via Amarillo een stuk van de Route 66 willen rijden richting Tucumcari.

Route van vandaag.

3 gedachtes over “18 februari; Vernon-Amarillo

  1. reizenmetmarjolein

    Wat een mooie reis! Na het lezen en het bekijken van de foto’s denk ik…”daar wil ik ook heen!!! ”
    Fijn om mee te reizen,zo. Heel veel plezier nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s