23 februari; Fort Davis-Marfa-Lajitas

Half 8 gaat de wekker. Voor het eerst dat we deze horen. We maken ons klaar voor het ontbijt beneden in het restaurant. Nadat we daarna het thuisfront even gebeld hebben vertrekken om 10.15 uur uit het hotel. Het is dan 16 graden.

Ons hotel de afgelopen nacht.

We rijden nog even een stukje terug, om nog even wat foto’s te maken van de omgeving van Fort Davis. Om 10.30 uur verlaten we dan Fort Davis en gaan via een mooie scenic route over de 166 richting Valentine.

Net voorbij Valentine staat in de middle of nowhere zowaar een showroom van Prada. In de showroom worden schoenen en tasjes geshowd. Het is een erg fotogeniek plek. Een showroom met daarom heen de kale uitgestrekte vlakte. Aan de hek rondom het gebouw zijn door bezoekers slotjes gehangen.

We gaan weer terug via Valentine naar Marfa. Enkele kilometers voor Marfa zien we een soort decor van een filmset. Deze staan langs de weg in het open veld. Het is de filmset met maquettes van o.a. filmacteur James Dean en filmactrice Elisabeth Taylor. De film Giant is in de omgeving van Marfa opgenomen.

We komen om 12 uur in Marfa aan. Het is er erg stil. We parkeren de auto in het centrum en lopen een rondje langs wat gebouwen. We maken wat foto’s.

Vanaf Marfa gaan we Highway 67 op. Het is een erg mooie route. We passeren het plaatsje Shafter en zetten later op de Highway 67 de daling in naar het plaatsje Presidio. Dit ligt aan de Mexicaanse grens. We zijn daar om 13.00 uur. Bij een supermarkt met tankstation, tanken we de auto vol. Dan zetten we om 13.45 uur de weg in richting Lajitas. Het duurt niet lang en we zien de rivier de Rio Grande liggen. We stoppen en maken foto’s. Aan de overkant van de rivier ligt Mexico. Langs de weg zien we veel blauwe bloemen.

De buitentemperatuur loopt inmiddels op naar 29 graden. Het is bewolkt en het waait hard. Even later gaan we zelfs naar 30 graden +.

De route is schitterend. De weg gaat op en neer en bij elke bocht word je weer verrast door mooie uitzichten op Rio Grande en de bergen er om heen.

Uiteindelijk komen we om 15.45 uur aan bij Lajitas. Daar overnachten we aan de rand van Big Bend National Park in het Lajitas Golf Resort. We hebben ditmaal zelfs een kamer met balkon. We drinken op het balkon onze koffie op met een mooi uitzicht op de omgeving.

Uitzicht vanaf ons balkon.

Om 17.45 gaan we eten in het restaurant op het resort. We kunnen met dit weer lekker buiten zitten op het bijbehorend terras. Drankje erbij, Het uitzicht is mooi op de fontein met daarachter de bergen.

Het weer vandaag, van 16 graden vanochtend in Fort Davis tot boven de 30 graden in Lajitas. Het was vandaag een bewolkte dag met een harde wind.

Vandaag hebben we 309 km gereden. Inmiddels hebben we deze rondreis al meer dan 3000 km gereden.

Morgen gaan we naar Big Bend National Park. Hier verblijven we 3 nachten in de Chisos Mountain Lodge.

De route van vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s