19 juni, Estes Park

Goedemorgen op deze bewolkte fathersday!! Ja ook hier is het vaderdag en dat is te merken. Het weekend is het overal behoorlijk druk.

We hoeven nog steeds geen wekker te zetten, om 7 uur zijn we weer wakker. We gaan ff wat ontbijten in de lobby. Het stelt niet veel voor, dus wij zijn er snel weer weg. 

Om half 10 verlaten we onze kamer en gaan vandaag opnieuw Rocky Mountains NP bezoeken. We stijgen naar grote hoogtes en waarschijnlijk grote hoeveelheden sneeuw. 

We gaan de Trail Ridge Road berijden. De Trail Ridge Road verbindt de ingangen in het westen en oosten met elkaar. De weg is 77 km lang en is een van de hoogste gelegen geasfalteerde wegen van de VS en behoort tot de mooiste Scenic Drives van het land. De route stijgt tot meer dan 3.700 meter, ver boven de boomgrens. In verband met zware sneeuwval is de weg alleen in de zomermaanden geopend. Via een aantal tussenstops en wandelingen krijg je een goede indruk van wat het park te bieden heeft.

Onze eerste stop is Rainbow curve. Dit is de laatste stop voordat je de boomgrens passeert. 


Next stop is Forest Canyon Overlook (3.571 meter hoog). Het zonnetje is er weer. Zonder wind is het heerlijk, maar wanneer het waait en dat doet het nogal, moet je echt wel wat warms aan. We spotten een marmot op een rots.Bij Rock Cut (3691 m) zien we 2 bighorn sheeps. We rijden regelmatig nog tussen hoge sneeuwwanden door.


Stop Lava Cliffs.

Om half 12 bij Alpine Visitor Centre gaan we een klimmetje omhoog maken naar het hoogste punt op 12005 ft (3659 meter).Het is een behoorlijk klim omhoog . De lucht is ijl en bij een beetje inspanning krijg je al gauw iets adem tekort. Door veel water te drinken is hoogteziekte te voorkomen. Weer beneden aangekomen besluiten we om eerst maar even wat te gaan eten en drinken in het café.

We vervolgen onze route en gaan weer dalen. Prachtig is het zeker en dan een opstopping van auto’s, langs de kant auto’s geparkeerd en fotografen met telelenzen …. dan weet je dat er wat bijzonders te zien is, een Moose (Amerikaanse eland) deze keer.We rijden het park uit en komen om 14.00 uur aan bij Grand Lake. Hier lopen we even door de hoofdstraat en nemen een kijkje bij het meer. We hebben mooiere plekken gezien en keren weer om,  om wederom het park weer in te gaan en dezelfde trail weer terug te rijden.

Wederom op dezelfde plek als de heenweg een opstopping …. dezelfde moose was er nog en lag nu heerlijk in het gras.

Om half 4 stoppen we bij de Milner Pass (3.279 meter). Deze stop hadden we de heenweg overgeslagen, omdat er geen parkeerplek meer was. Bij de Milner Pass kruist de weg de Continental Devide, ook wel Great Divide of Continentale Waterscheiding genoemd. Dit is een scheidslijn, die van noord tot zuid door Amerika loopt. Al het water aan de oostzijde van deze lijn stroomt naar de Atlantische Oceaan en al het water aan de westzijde stroomt naar de Grote Oceaan.Ook stoppen we bij Many Parks Curve. Hier was het op de heenweg ook te druk. Van hieraf heb je een mooi zicht op de hoogste berg van de Rocky Mountains, Longs Peak ( 4345 meter). Zie foto onder.


Om 16.45 uur rijden we het park uit. 

Bij Estes Park besluiten we dat we wel wat willen eten en stoppen bij pizzeria Sweet Basilico. We hebben goed en snel gegeten haha. Je had je broodje nog niet op of er stond al een salade voor je neus en hieraan begonnen kwam het hoofdgerecht al. We waren dus snel uitgegeten.

We hebben nog 1 bezichtiging op ons lijstje staan, namelijk het Stanley Hotel. Hier is de filmklassieker de Shining opgenomen (met Jack Nickolson) …. brr spannende film. De Shining is verfilmd naar het boek van Stephan King. Ook de film Dumb and Dumber is hier opgenomen. Wat een prachtig hotel, zowel van de buitenkant als van binnen. We hebben er in het Steamers Café nog even een cappuccino gedronken. Nog wat kiekjes genomen en toen weer richting ons hotel gegaan. 

‘S Avonds nog bij ons hotel buiten gezeten om te genieten van het lekkere weer. Tevens ons reisverslag bijgewerkt .


Morgen hebben we een lange reisdag te gaan.

We verlaten de Staat Colorado en gaan via de Staten Wyoming, Nebraska naar South Dakota. Daar verblijven we 2 volle dagen in Custer.

Gereden km’s: 155 km

Temperatuur: van 16 graden tot 28 graden.

We verblijven in de Appenzell Inn te Estes Park

Een gedachte over “19 juni, Estes Park

  1. R. Lansbergen

    Wat ’n schitterende route en weer prachtige foto’s. Wel ‘ n lelijk beest die Amerikaans eland , maar we bijzonder om hem zo in zijn natuurlijke omgeving te zien. 🇺🇸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s