16 februari; Huntsville-Dallas

Vanochtend zijn we om half 6 wakker. Het is nog donker buiten. Om half 7 kunnen we ontbijten in de lobby van het hotel. We zijn de enigste. Hoe kan het ook anders op zondagmorgen.

De ontbijtruimte in het hotel.

Om 8 uur vertrekken we naar Dallas over de Interstate 45. In het begin is het nog wat heiig later klaart het weer op. Na ongeveer 1,5 uur rijden tanken we bij een Shell in Corsicana de eerste gallons (liters) benzine. We kopen meteen koffie en slaan een voorraad waterflesjes in.

Rond 10.45 uur zien we al de mooie skyline van de stad Dallas. Na Houston is Dallas de grootste stad van Texas en telt 1.2 miljoen inwoners.

Skyline van Dallas.

Voordat we de stad gaan verkennen rijden we eerst nog door naar Parker. In Parker ligt de Southfork Ranch. Het woonhuis van de familie Ewing. Dallas was een populaire serie in de jaren 80.

Southfork Ranch.

De ranch is zelf te bezoeken en er is zelfs een Visitor Center met een erg mooie winkel. Er worden rondleidingen gegeven in het huis. We hebben dit niet gedaan.

Na wat foto’s gemaakt te hebben vervolgen we onze weg naar het centrum van Dallas. We rijden tegen 12.30 de Swiss Avenue in. Een prachtige laan met hele mooie grote huizen. Sommige huizen zijn meer dan 100 jaar oud.

Het weer is inmiddels prachtig. Het is warm met een strak heldere blauwe lucht. We rijden via de Interstate 35E over de Trinity rivier en rijden dan naar Trinity Groves. Vandaar heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Dallas met de Trinity River en de Margaret Hill Hunt Bridge. Deze brug is in 2012 geopend. Het hoogste punt van de brug is 122 meter.

Dallas, vanaf Trinity Groves.

We rijden met de auto over Margaret Hill Bridge en parkeren verder de auto in het centrum van de stad. In de stad doen we een rondje langs mooie plekjes. Moderne hoge gebouwen en oude gebouwen wisselen elkaar af. Mooi om te zien. We lopen naar de giant Eyeball. Dit kunstwerk van 9 meter hoog in de vorm van een oog staat in een klein parkje voor een hotel.

Eyeball.

Daarna lopen we naar Pioneer plaza.

Hier is een bronzen monument van 49 Texas Longhorn stieren met 3 cowboys te bewonderen. Het is het grootste bronzen monument ter wereld. Prachtig om te zien.

We schieten tussendoor nog wat plaatjes van de stad met o.a. de Pegasus Sign, Réunion Tower en Old Red Museum.

Pegasus sign met op de achtergrond de Réunion Tower.
Old Red Museum.
Réunion Tower.

Na dit park lopen we naar Dealey Plaza. Dit is een historische plek. Hier vlakbij is in 1963 John F Kennedy de toenmalige president van de Verenigde Staten vermoord. Vanaf de 6e etage van de Texas Book Depository heeft waarschijnlijk Lee Harvey Oswald de fatale schoten gelost. Er is hier een museum, het 6th Floor museum die bezocht kan worden. Op de weg vlakbij staan kruizen op de weg getekend waar de president is geraakt. Indrukwekkend.

17.10 uur verlaten we het centrum en rijden naar Merrell Road. Vanaf het centrum ca. 15 minuten rijden. Hier bevind zich de garage, Gas Monkey garage. In deze garage wordt de Discovery Channel serie, Fast n’ Loud opgenomen. In de serie worden oude auto’s en motoren opgeknapt en omgebouwd tot bijzondere voertuigen.

In de buurt ligt het Gas Monkey Bar & Grill Restaurant, vernoemd naar de garage. Daar doen we ons te goed aan de eerste American hamburger deze vakantie.

Als we het restaurant om ca. 19.00 uur verlaten is het al donker. Voordat we naar het hotel rijden gaan we terug naar Trinity Groves. Dit is ook een mooie plek om de stad verlicht te zien. Het is er gezellig druk.

Iets voor 20.00 zijn we bij ons hotel, een Holiday Inn aan Communications Drive.

Het was vandaag schitterend weer. Warm bij maximaal 25 graden en een strak helder blauwe lucht.

We hebben 421 km gereden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s