24 februari Tucson

Vanochtend een uurtje later wakker. Buiten een strak heldere blauwe hemel, maar het is nog wel fris. Bij het hotel is een prachtige tuin met palmbomen, mandarijn- en sinaasappelbomen. Dat levert mooie plaatjes op.

We nemen dit keer het ontbijtbuffet in het hotel en daarna gaan we de omgeving van Tucson verkennen.

We gaan na het ontbijtbuffet eerst naar de missiepost, San Xavier del Bac Misson. Na een half uurtje rijden komen we hier om 11.15 uur aan. De San Xavier del Bac Mission is de oudste en best bewaarde missiekerk in het Zuidwesten. Hij rijst indrukwekkend en fel wit op in het vlakke en verlaten landschap. De missiepost is gebouwd van adobesteen. De huidige kerk is gebouwd in de jaren 1783-1797.

De kerk ligt binnen het Indianenreservaat van de Tohono O’odham-stam. Deze indianen hebben hier kraampjes staan waar ze o.a. eten verkopen. We kopen bij een kraampje een frybread met poedersuiker en eten dit in het lekkere zonnetje op.

Doordat er weinig wind is vandaag voelt het buiten lekker aan. De temperatuur is vandaag 14 graden in Tucson.

Na het bezoek aan de missiekerk rijden we via een prachtige route naar het Saguaro National Park West. Het Saguaro National Park heeft 2 delen die te bezoeken zijn, 1 park ten westen van Tucson en de andere ten oosten van Tucson.

Saguaro National Park West. De veelarmige saguaro-cactus is het symbool van de staat Arizona. Het is de grootste en een van de langzaamst groeiende van alle cactussoorten.

Op een leeftijd van 50 jaar is de cactus nog maar 2 meter hoog. Als hij rond de 75 is, vertakt hij zich voor de eerste keer, hij kan wel 40 ‘armen’ krijgen. De saguaro bereikt zijn volle lengte als hij ongeveer 150 jaar oud is. De cactus kan 15 meter hoog worden en een leeftijd van 200 jaar bereiken.


De saguaro groeit voornamelijk is de Sonoran Desert, een van de warmste en droogste gebieden van Amerika. In de zomer wordt het al gauw 40º Celcius, en in de meeste jaren valt er minder dan 30 cm neerslag. Soms is het maanden achtereen droog. De planten en dieren die hier leven, hebben zich aan deze omstandigheden aangepast.

Volwassen planten wegen tot 8 ton, vooral omdat ze ontzettend veel water kunnen vasthouden. Het wortelstelsel van een saguaro spreidt zich in alle richtingen tot 30 meter uit, en ligt maar 5 centimeter onder de oppervlakte. Na een regenbui kan de cactus zoveel water opzuigen, dat hij er twee jaar op kan teren.

Vanaf de missiekerk is het ca. een half uur rijden naar het park. We rijden via de West Gates Pass Road. Langs deze weg zijn twee erg mooie uitzichtpunten waar we de typische Saguaro cactussen goed kunnen bekijken. We zijn hier wel een tijdje zoet om te genieten van de mooie omgeving en maken veel foto’s.

Uiteindelijk komen we om 14.00 uur aan bij het Visitor Center van het park. Hier kan men een kaart van de omgeving krijgen en vragen stellen aan medewerkers van het Visitor Center. We bekijken in het theater een 15 minuten durende film over dit park. De entree van het park bedraagt 15 dollar. We rijden een deel van de 6 mijl lange Scenic Bajada Loop Drive. De weg is onverhard en niet echt fijn om te rijden. We rijden tussen de Saguaro cactussen door. Dat is wel apart.

We parkeren de auto bij de Signal Hill trail. Hier lopen we naar een heuvel waar je van vroegere inwoners tekeningen uit de Prehistorie op stenen kunt vinden.

We verlaten het National Park en rijden naar een parkeerplaats waar we een stuk (3,2 km) van de Kings Canyon trail lopen. Dit is een prachtige route die eerst door een canyon loopt. Na ca. 2 km lopen we langs de canyon weer terug omhoog naar de auto.

Het is dan 16.30 uur. We willen graag de zonsondergang zien in het park. We rijden het park weer in en parkeren de auto bij de Nature trail. Hier wachten we tot de zon onder gaat. Dat is om 18.15.

Dan verlaten we het park en rijden terug naar de stad Tucson waar we nog ergens wat willen eten. We eindigen uiteindelijk bij de Chinees, het Golden Phoenix restaurant. Hier doen we een Chinees buffet. Om 20.00 uur zijn we terug bij het hotel.

Vandaag hebben we 130 km gereden.

Het werd ca. 14 graden bij zonnig weer en weinig wind.

tucson

4 gedachtes over “24 februari Tucson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s