7 juli 2017, dag 5 New York 

Vanmorgen doen we het rustig aan. We slaan het ontbijt in het hotel over. Het weer is in de ochtend ook niet al te best. Het regent. Rianne en Albert gaan samen nog wat dingen doen in de stad.

We gaan met de taxi naar Grand Central Station. Bij Irving farm broodje gekocht en later bij Magnolia Bakery een cupcake.


Het is weer droog en we gaan de New York Public Library in. Deze ligt naast Bryant Park aan 42nd street. Het is een gebouw met meerdere verdiepingen met zalen waar je boeken kunt opzoeken en lezen.


New York Public Library

 

Daarna gaan we via 5th avenue langs het New York Plaza hotel. Deze ligt aan Madisons Avenue. De serie Gossip Girl is daar opgenomen.

New York Plaza Hotel

 

We lopen over 5th Avenue langs bekende kledingwinkels van dure merken naar de Trump Tower. We gaan de Trump Tower in.  De bagage wordt door de politie gechecked en we moeten door beveiliging poortjes.  Overigens bij alle grote attracties en musea wordt er gecontroleerd. We nemen koffie bij de Starbucks die in het gebouw gehuisvest is.

Michael Kors kleding winkel.


Trump Tower

 

We slaan 55 street in en Om 15.45 gaan we eten bij Mc Gee’s. De regisseur van de comedy How i met your mother komt hier regelmatig en heeft de bar gekopieerd als decor voor de populaire Amerikaanse comedyserie.



We gaan rond 16.45 Central park nog even in. We nemen daar nog wat foto’s. Wat een rust als je van de stad het park inloopt.

Daarna nemen we de metro naar het Yankee stadium voor het bekijken van een honkbalwedstrijd van de New York Yankees. Van Central park naar het stadion is ongeveer 20 minuten met de metro. Rianne en Albert komen hier ook naar toe.  We kopen kaarten en gaan tegen 19.15 het stadion in. Het stadion is lang niet uitverkocht, maar de sfeer is goed. Er kunnen trouwens 74.200 fans in. We zitten helemaal bovenin het grote stadion. De wedstrijd zelf is niet echt spectaculair.



Halverwege  de wedstrijd  wordt de wedstrijd nog gestaakt door een hevige regenbui. Gelukkig zitten wij nagenoeg droog. Na een uur wordt de wedstrijd hervat. We zien nog een paar mooie homeruns en besluiten bij de zesde inning weg te gaan. Het is namelijk al behoorlijk laat. We pakken de metro.

Marc en ik (Harry) gaan bij 53 street eruit. We gaan nog even over het drukke Time Square met de prachtige neon-reclames lopen en maken nog een foto in het Hard Rock Café.



Tegen 12 uur zijn we allemaal weer thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s