28 juni, Yellowstone National Park.

We hadden ons voorgenomen om deze ochtend eens uit te slapen. Weer niet gelukt, rond 7 uur toch weer wakker. Wel lekker rustig wakker geworden, ontbeten op de kamer. Nog een bakje koffie gedronken. Ons klaar gemaakt voor weer een dag Yellowstone.

Om 9.30 verlaten we Canyon Village en rijden richting Norris. Bij Norris slaan we links af, richting Madison.

We stoppen even bij Beryl Spring. Dit is een van de heetste bronnen in Yellowstone, tussen de 87 en 89 graden. 


Op de route zie je op verschillende plekken langs de weg stoom uit de grond komen, erg bijzonder!

Iets over 10 komen we bij de Gibbon Falls. De watervallen zijn 26 meter hoog en sleuren bij hun tocht door de vallei talrijke dode bomen mee. Het is een mooie brede waterval. We lopen weer een stukje naar de overlooks en nemen uiteraard wat foto’s.

Net nadat we de kruising bij Madison hebben overgestoken richting Old Faithful, slaan we rechtsaf en rijden de Firehole Canyon Drive in. Mooie route langs de Gibbon river. Verderop is een swimming area. Hier kun je met een trap naar beneden en een plons nemen. 

Om 11.15 komen we bij Fountain Paint Pot aan. Hier kom je o.a. langs een bekken met kokende roze modder. Grappig om te zien. Verder zie je hier nog geisers en heetwaterbronnen in verschillende kleuren. Het is er erg druk. We moeten eerst een parkeerplaats vinden. Geduld is een schone zaak. Valt mee, 10 minuten later lopen we een rondje over de boardwalk.


 Er wordt hier zelfs een fotosessie gemaakt van een getrouwd Japans stel.


Fire hole Lake drive rijden we om 12 uur in en komen daar onderweg weer mooie heetwaterbronnen tegen.


Later komen we bij de Great Fountain Geyser. Dit is een van de grootste geisers te wereld. Hij spuit een paar maal per dag. Helaas niet als wij er zijn. 

De volgende geiser  is de White Dome Geyser. Ook deze spuit niet als we er zijn. We maken wat foto’s en gaan weer verder.

Om 12.35 komen we aan bij Midway Geyser Basin. Hier ligt de grootste warmwaterbron van het park en de 1 na grootste ter wereld, de Grand Pismatic Spring met een diameter van 100 meter. Ook hier is het heel druk, maar na een kwartiertje hebben we toch een plekje gevonden. 


Om 13.35 zijn we weer bij de auto en vervolgen onze route naar Old Faithful. De auto geeft aan dat de temperatuur 84 is. Het is weer of eigenlijk nog steeds warm. 

Bij Old Faithful gaan we eerst eens even pauzeren. Het is inmiddels 13.45 uur en we hebben alleen nog 1 koekje op na ons ontbijt. We komen een enorme parking oprijden, wat een mensen, wat een auto’s …. wat een drukte!!! De eerste eettent die we zien, willen we ingaan, maar een rij tot bijna aan buiten toe. We lopen verder en komen bij de Old Faithful Inn. We gaan hier café Bear Pit binnen en bestellen wat te drinken en te eten. Ook hier is het druk en we moeten 3 kwartier wachten op ons eten. De manager komt zich zelfs nog verontschuldigen. Heb je niets aan, maar toch. Het eten smaakte wel goed, dat dan weer wel.

Daarna om 15.30 ingecheckt bij Old Faithful Inn Lodge. 

We rijden naar onze kleine, oude cabin. Iets anders dan we gewend zijn, maar voor 1 nachtje is het goed te doen. 

We gaan weer rijden, eerst gaan we nog naar Black Sand Basin. Hier weer geisers, oa de Cliffgeiser en wat heetwaterbronnen. Hier veel minder toeristen. Het begint inmiddels ook wat bewolkt te worden. Heerlijk voor ons, maar voor het foto maken wat minder. We besluiten Biscuit Basin over te slaan en door te rijden naar de Great Fountain Geyser. Hier zijn we eerder op de dag ook al geweest. Er stond vermeld dat de geyser tussen 16.30 en 20.30 in actie zou komen. Wij waren hier om 17.10 uur en hoefden maar 20 minuten te wachten voordat het spektakel losbarstte. 


De lucht boven ons wordt wel erg donker. Op een gegeven moment begint het te regenen en te onweren. Dus snel de auto in. 

We rijden in de regen terug naar Old Faithful en gaan daar aangekomen even een bakje koffie doen, zijn we aan toe. Het is 18.15 uur. We wachten even af wat het weer gaat doen en kijken dan weer verder. Gelukkig is het inmiddels minder druk hier! We lopen naar Snowlodge Inn daar kun je internet kopen. We kopen voor een uur en dat kost 5 dollar. Zo proberen we het reisverslag bij te werken, alleen het plaatsen van foto’s duurt wel erg lang. Ook de komende dagen hebben we weinig internet.

We lopen een stukje rondom de Old Faithfull geiser, waar nog meer kleine geisers, bronnen liggen. In de verte zie je overal stoom uit de grond komen van die geisers en bronnen.


Daarna zijn we het Old Faithful Inn wezen bezichtigen. Prachtige herberg gebouwd in 1903. 


Hier is een koffiebar en we nemen een cappuccino met een plak cake, die we delen. Rond 21.10 uur lopen we naar de Old Faithful Geyser. Deze geiser is de bekendste geiser van de Verenigde Staten en zelfs van de hele wereld. Elke 1,5 uur is de uitbarsting te bewonderen die 2-5 minuten duurt. De straal bereikt een hoogte van tussen de 30 en 55 meter. Vanaf een houten vlonder met bankjes kan men deze geiser bekijken. Hij is erg regelmatig, vandaar de bijnaam Old Faithfull (Oude Getrouwe). 21.30 Uur wordt hij actief. Veel stoom en water tegen een al wat schemerige achtergrond. Een mooi schouwspel. 


Dan is het tijd om onze cabin op te zoeken.

Morgen gaan we naar Lake Yellowstone en daar verblijven in Lake Lodge. 

Temeratuur: 29 graden

Gereden km’s: 112 km

2 gedachtes over “28 juni, Yellowstone National Park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s