28 juni; Lunenburg-Truro

We beginnen de dag regenachtig. We willen eigenlijk vandaag een trail gaan lopen, maar of dat gaat lukken?? Dat zien we later wel. We gaan eerst om 9 uur ontbijten beneden bij onze gastheren Joe en Christofer. We zitten aan een grote tafel samen met een echtpaar uit Montréal. Dat was gezellig en gastheer Joe kwam ook regelmatig langs om ook weer gezellig mee te kletsen. Het ontbijt was voortreffelijk met eigengemaakte frittata en een heerlijk frisse parfait. We kunnen er weer even tegen.

Het was zo lekker dat we vergeten zijn om een foto te maken van de frittata etc. 😊

Rond 10.15 uur verlaten we deze heerlijke B&B. We rijden naar Blue Rocks. Het plaatsje ligt vlak aan de kust. We hobbelen over een weggetje langs de kust. We stappen alleen uit voor wat fotomomentjes. Het regent nog. Als we daar weer wegrijden begint het harder te regenen, we hadden dus eigenlijk nog mazzel om wat foto’s te kunnen maken. Voor de liefhebbers van mooie foto’s maken, een fotogenieke locatie.

We rijden langs Lunenburg terug en volgen de Highway 12 die langs New Ross komt. Hier zou een leuke Farmers Market zijn, maar helaas was deze dicht. Via de Highway 1 rijden we naar de Universiteits stad Wolfville. Net voor Wolfville gaan we langs een Farmers Market die wel open was en kopen wat fruit en fudge.

We parkeren verderop de auto aan Mainstreet. Langs deze straat staan mooie oude panden. Het oog valt op de overkant. Daar zit een crêperie, The Naked Crêpe. Gelukkig hoeven we niet naakt 🤪. Het is druk binnen. Er is nog 1 tafel vrij. We bestellen koffie en een crêpe. Ingrid de Pecan crepe en Harry de Applecrumble crepe. Het smaakt goed.

We rijden daarna nog langs prachtige villa’s en het mooie Blomidon Inn hotel.

Blomidon Inn hotel,

Onderweg via de Highway 1 zien we nog veel wijngaarden. Voorbij Windsor gaan we eerst de Highway 1 nog volgen en daarna gaan we verder over de 215 langs het Minas Basin op weg naar Walton. Hier staat een kleine vuurtoren uitkijkend op Minas Basin. Je kunt naar boven de oude olielamp bekijken.

Ons volgende doel is Burntcoat Head Park. Dit park ligt aan het Minas Basin waar het verschil tussen en en vloed wel 15 meter kan zijn. Het grootste getijde verschil ter wereld. Het is 5 minuten lopen als je aan de rand staat. Via 2 trappen komen we op de bodem van het Missen Basin.

We blijven hier een klein uur om de bizarre rotsformaties te bewonderen die een aantal uren eerder nog bijna onderwater stonden. Het verschil tussen eb en vloed was vandaag 13.5 meter hoogte. Na afloop kun je de schoenen nog schoonspoelen die onder de bruine modder zaten.

We verlaten het mooie park en gaan langs het Minas Basin naar Truro. Daar zit onze zoon Marc in een huisje. Hij volgt een studie van een jaar aan de Dalhousie University. Het is een uitwisseling vanuit Aeres school te Dronten. In december komt hij weer thuis om het laatste jaar af te sluiten in Dronten. Eerder deze week was hij nog bij ons in Halifax. Nu blijven we 2 nachten in Truro en gaan de omgeving hier verkennen. Daarna gaan we nog met zijn drieën nog richting Cape Breton.

Marc en Ingrid gaan nog even in Truro sushi eten.

Harry blijft achter in het hotel. Hij voelt zich een beetje grieperig. De COVID test is gelukkig negatief. Morgen maar kijken hoe het dan gaat.

De dag begon regenachtig met een minimum temperatuur van 15 graden. Later in de middag werd het droog en was de hoogste temperatuur 19 graden.

We hebben 326 km gereden.

De route.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s