13 juli, Capitol Reef-Bryce Canyon.

Vanmorgen uitgeslapen tot bijna 9 uur. Dit keer geen ontbijtbuffet bij het hotel . Even snel een cracker en wat honeyloops gegeten en om 10 uur vertrokken naar 1 van de mooiste en spectaculairste nationale park van Amerika, Bryce Canyon.
Maar eerst rijden we vandaag een prachtige route er naar toe, de Scenic Byway 12. We rijden door Dixie National Forest en passeren een hoogte van 2926 meter. Boven was het 20 graden.
SAM_2037Uitzichtpunt onderweg, Dixie National Forest.
SAM_2038Een paar prachtige Harleys.
SAM_2042Bij Boulder, een klein gehuchtje, getankt. In Amerika tankt men in Gallons. 1 gallon is 3,78 liter deze kost rond de 3,9 dollar. Omgerekend naar de euro kost 1 liter 0,72 euro. Niet te geloven toch. Maar goed ook, want we tanken gemiddeld eens per 2 dagen.

Vanaf Boulder verandert het landschap, steeds meer in rood en geel gekleurde rotsen met daartussen bomen.
SAM_2048We rijden op een stuk weg met aan beide kanten een diepe afgrond. Heel apart. Het is dalen en stijgen met haarspeldbochten door een schitterend landschap, niet te beschrijven.
SAM_2051Uitzichtpunt met weids uitzicht.

Vlak voor het plaatsje Escalante komen we bij een koffiehuis met een schitterend uitzicht op de bergen. Het was al half 1, we hebben daar een verlaat ontbijtje genomen. Marc nam een Almond Applepie. Ingrid en ik toast met scrambled eggs en een lekkere bak koffie.
blogger-image-1436418934Kiva Koffeehouse
SAM_2062Het interieur van het koffiehuis.
SAM_2061Ons verlaat ontbijtje. Uitzicht door het raam naar buiten is prachtig.
SAM_2077Onderweg een uitzichtpunt.

We verlaten de rode rotsen en komen weer door de bossen met onderweg in het dal veel farms. Er worden daar koeien en paarden gehouden.
SAM_2087Een aantal paarden.
SAM_2090Mooi groen gras dat regelmatig word beregend.

Langzaam komt Bryce Canyon dichterbij en voorbij het plaatsje Tropic zien we de eerste zogenaamde Rode Hoodoo’s. Het zijn een soort rotspilaren met opmerkelijke kleuren. Van oranje tot dieprood. Betoverd mooi.
SAM_2093De eerste zogenaamde Hoodoo’s.

Om half 3 kwamen we bij ons hotel aan. Bij het hotel nog even gezwommen en geprobeerd te zonnen, maar helaas de zon verdween vaak achter de wolken. De temperatuur is hier wel erg aangenaam, namelijk rond de 27 graden.

SAM_2097Het zwembad.

Ik ben na het zwemmen nog even het park ingereden om het schitterende landschap te bekijken.

SAM_2106Bryce Canyon, Bryce Point.
SAM_2115Onderweg in het park kom je regelmatig herten tegen.

Ingrid en Marc bleven in het hotel.

Om 19.00 uur hebben we nog een heuse rodeoshow bekeken. Leuk om een keer mee te maken.

SAM_2135Bullride.
SAM_2146Na afloop van de rodeoshow nog even naar de Subway, een belegd broodje gekocht. Morgen gaan we verder naar Zion, ons volgend Nationale Park.