27 februari Globe-Apache trail-Phoenix

Vannacht hebben we heerlijk geslapen. Om 8 uur gaan we eruit. Om 9.30 uur verlaten we het hotel. Wij gaan gelijk even de auto tanken bij het tankstation naast ons hotel. In de shop kopen we ons ontbijt, namelijk wat cornflakes met rozijntjes (Raison Bra) en melk. We gaan eerst verder rijden naar Tonto National Momument. We betalen entree bij het Visitor Center. Daar ontbijten we om half 11. Het is heerlijk weer.

We stoppen bij het Tonto National Monument. In dit park liggen resten van twee goed bewaarde rotswoningen van de Salado Indianen. Deze leefden hier in de 13e, 14e en het begin van de 15e eeuw. Dit waren agrariërs die hun voedsel kweekten in de vallei van de Salt River. Er is een Lower Ruin en een Upper Ruin. Ze liggen hoog tegen de bergen op. We lopen naar de Lower Ruin. Na het ontbijt volgt de flinke 800 meter klim omhoog naar de rotswoning. In 10 minuten zijn we boven. We bekijken de rotswoning. Het uitzicht vanaf boven is prachtig. Diverse cactussen zoals de Saguaro domineren het landschap hier.

Lower Ruin Trail, met op de achtergrond Roosevelt Lake
Boven in de Lower Ruin rotswoning.
Uitzicht op de Lower Ruin rotswoning.
In 1 van de vertrekken van de Lower Ruin rotswoning.
Lower Ruin rotswoning.

Om 11.45 verlaten we Tonto National monument. We stoppen even later bij 2 uitzichtpunten, 1 op de brug  bij Roosevelt Lake en de andere bij de Roosevelt stuwdam. Tussen 1905 en 1911 is de Theodore Roosevelt stuwdam aangelegd. Door de bouw is Roosevelt Lake ontstaan. Het grootste meer in de staat Arizona.

Brug over Roosevelt Lake.
Roosevelt stuwdam.

Net na de stuwdam begint de Apache Trail. Deze autoroute is ca. 70 km lang. Deze mooie route loopt al slingerend door de Superstition Mountains. De helft van de weg is geasfalteerd en de andere helft is van gravel. De route heeft zijn naam te danken aan de Apache indianen die vroeger gebruik maakten van deze mooie route.
Het eerste stuk tot aan het plaatsje Tortilla Flat is van gravel. Veel harder dan tussen de 20 en 40 km/uur kun je er niet rijden. Soms is de weg wat hobbelig en er zitten een paar flinke haarspeldbochten in. Op bepaalde plekken passeer je bruggetjes waar maar 1 auto tegelijkertijd over heen kan.

Uitzicht op Apache Lake.

Zicht op de slingerende gravelweg die we gereden hebben.

Vlak voor het plaatsje Tortilla Flat is de weg weer geasfalteerd. Onderweg wordt er nog wel wat aan de weg gewerkt, maar daar hebben we nagenoeg geen last van. Na 2 uur rijden over het stuk gravel en regelmatig stoppen om te genieten van de mooie uitzichten komen we aan in Tortilla Flat. Een klein oud western stadje. Vroeger kwamen hier de Apache indianen en goudzoekers langs om te bivakkeren. Nu is het erg toeristisch. Het is erg druk. Buiten in de patio wordt livemuziek gespeeld. We lopen nog even de Superstition Saloon binnen waar het druk is. We kijken even rond. De wanden zijn bekleed met gesigneerde dollarbiljetten. Grappig om te zien. We gaan naar buiten en kopen in het winkeltje ernaast een ijsje. 3 kwartier later vervolgen we ons weg via de Apache Trail richting Phoenix.

Tortilla Flat.
Tortilla Flat.

Bij Canyon Lake rijden we nog over een paar mooie ijzeren bruggen.

We komen nog langs The Last Dutchman Statepark en ghosttown, Goldfield. We kijken nog wel even (1 minuut) in dit toeristisch westernstadje Goldfield, maar we zijn moe en willen naar ons hotel.

Om 16.00 komen we bij ons hotel aan, Red Lion Inn & Suites in de buitenwijk Tempe van Phoenix. In 2011 was Tempe ook onze eerste overnachting in de USA.

Rond 17.00 uur gaan we naar Downtown Phoenix. Het is een klein half uur rijden. Het is wel erg druk op de brede snelwegen van Phoenix. Onderweg regent het nog wat.

Phoenix.

In het centrum is het een stuk rustiger.  We willen bij het Hardrock Café eten. Het is lekker rustig in het restaurant. Het eten smaakt zoals altijd goed daar.

Om 20.00 zijn we terug bij ons hotel in Tempe.

Vandaag hebben we 222 km gereden. De dag startte weer zonnig. Pas in Phoenix werd het weer wat minder. Er vielen een paar regenbuien. De temperatuur vanmorgen vroeg 3 graden. In de middag varieerde de temperatuur tussen de 16 en 20 graden.

6 gedachtes over “27 februari Globe-Apache trail-Phoenix

  1. Anja

    Hey Ingrid, wat een prachtige foto’s en wat hebben jullie al veel gezien. Heel wat beter dan die kou hier, elke dag moed verzamelen om weer de de fiets te klimmen. Tot gauw. Groetjes Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s