26 juni; Halifax

Dan nu onze 1e dag in Canada! We gaan Halifax verkennen. Het hoogtepunt van de dag is al bekend ….. het weerzien met Marc!!!

Vanmorgen waren we om 8.30 uur wakker. Goed geslapen, we hadden het alleen wat koud. Gisternacht waren we het zo zat, dat we gelijk het bed ingerold zijn en daardoor niet hebben gecheckt hoe warm/koud de airco stond.

Rond 9.30 uur hebben we beneden ontbeten en bakje koffie mee naar onze kamer genomen. Daar ff gebeld met Marc. Marc is om 12.15 uur in Halifax! Even flink knuffelen, waarna we met Marc zijn auto verder rijden naar een parkeerplaats nabij Spring Garden Road.

Bij Tim Hortons’s onder genot van een bakkie koffie eerst even bij gekletst.

Daarna gaan we de stad Halifax, hoofdstad van de Canadese provincie Nova Scotia, lopend verkennen. De stad heeft ca. 400.000 inwoners en is in 1749 gesticht.

We lopen door het oudste deel van de stad naar Halifax Harbour, de historische haven van Halifax. Hier zitten veel restaurantjes en is het gezellig druk.

St.Mary’s Cathedral.

Van de haven lopen we door leuke straatjes naar de Halifax Citadel. Maar eerst drinken we nog een biertje bij Gahan House. Om 16.45 uur komen we bij de Halifax Citadel, dit is een oud fort wat boven de stad uitsteekt. Je kunt het fort ook bezoeken. We waren daar te laat omdat nog te doen. Vlakbij de ingang van het fort staat de de Old Town Clock, het symbool van de stad Halifax.

We lopen langs de Citadel naar de Halifax Public Gardens. Het is een mooi stadspark met de oudste Victoriaanse tuinen van Noord-Amerika. Het is erg druk in het park, want er waren festiviteiten van studenten van de University of Halifax. De studenten zagen er op hun best uit in galakleding. Er werden overal foto’s gemaakt. Dat kan ook in dit prachtige park.

Rond half 6 zijn we terug bij de parking waar de auto van Marc geparkeerd staat. We hebben ca. 8 km gewandeld.

We gaan eten bij Busan Korean BBQ aan Quinpool Road. Een goede tip van Marc.

Marc parkeert de auto in Harvard Street. Een typisch Noord Amerikaans straatje met allemaal houten huizen.

Harvard street

Het is 5 minuten lopen naar het restaurant. We krijgen een tafel met barbecueplaat ingebouwd. Daar kun je vlees en groentes op bakken. Daarnaast kun je allerlei andere Koreaanse gerechten extra bijbestellen. Blijft wel lastig met stokjes eten.

Het voordeel van dat Marc met de auto is, dat hij op de terugweg naar zijn verblijfplaats Truro ons bij het vliegveld kan afzetten. We moeten namelijk onze huurauto nog bij Alamo ophalen. Bij Alamo is het erg rustig. We zijn zo aan de beurt en om 20.30 uur rijden we met onze rode Hyundai Tucson terug naar ons hotel. Marc gaan we dinsdagavond weer zien als we Truro aandoen.

Het weer licht bewolkt, licht briesje, maximaal 22 graden.

We hebben de eerste 31 km met de huurauto gereden. Morgen verlaten we Halifax en gaan richting Lunenburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s