24 februari; Orlando

We doen ook vandaag nog rustig aan. Om 9.00-9.30 uur is iedereen wel wakker en gaan we even later ontbijten. We doen het ontbijt nu binnen, want het heeft afgelopen nacht geregend en alles is buiten nog nat. Marc zit met spanning de voetbalwedstrijd Manchester United-Liverpool te kijken. Helaas voor Marc, Liverpool blijft op een doelpuntloze 0-0 steken.

Het is nog bewolkt, maar wel al lekker warm. Rianne en Albert gaan met zijn tweeën naar Sea Life Aquarium. Om 14.00 uur hebben ze dat gezien.

Ze gaan nog even minigolfen en daarna naar de Premium Outlet Store. Alle bekende grote merken kleding en schoenen zijn daar te vinden. Het is een soort Bataviastad, wat je in Nederland hebt. Alles is een stuk goedkoper.

Harry, Ingrid en Marc blijven nog bij de villa. Ze doen een spelletje, zwemmen wat etc..

Bij ons huisje zien we nog een kraanvogel vlak voor ons zwembad lopen.

Harry wandelt naar de ingang van het resort. Naar de uitgang is het 2 km lopen, zo groot is het resort met alleen maar villa’s. Bijna alle villa’s zijn wel bezet. Naast ons zitten Canadezen, die blijven 5 weken hier. Een soort van overwintering zoals wij dat kennen met Spanje en Portugal. Hieronder wat foto’s van de entree van het resort. Het is allemaal goed beveiligd door een hek. Als je binnen komt, moet je je eerst melden bij de portier.

Hieronder foto’s van de straat en onze villa op nummer 1058.

Wij (Harry, Ingrid en Marc) gaan om 15.30 naar Disney Springs.

We rijden de snelweg af en komen in de Walt Disney regio.

Even later slaan we af naar Disney Springs.

Het is een onderdeel van Walt Disney World. Hier kun je winkelen of een restaurant, show of concert bezoeken. We parkeren de auto in de Lime garage. Bij Disney Springs kun je gratis parkeren en de toegang is gratis. Het centrum is opgebouwd langs een meer.

We wilden eigenlijk in de grote luchtballon die hier als attractie langs het meer staat. Deze gaat omhoog waardoor je een heel mooi uitzicht over Disney hebt. Door de harde wind is deze gesloten.

We gaan een cocktail drinken op het terras bij House of Blues. Alles staat hier in het teken van de muziek. Er begint daar ook een leuk bandje te spelen.

Het is gezellig druk in Disney Springs. Zo is er een hele grote Walt Disney shop, Lego winkel, Coca Cola winkel en nog veel meer. Cirque de Soleil heeft hier ook een groot theater.

We gaan eten bij Planet Hollywood. Een restaurant wat in het teken staat van de films. In het restaurant vind je achter vitrines veel kostuums en relikwieën uit bekende films. Het restaurant is maar liefst 4 verdiepingen hoog. Er worden muziekclips en filmfragmenten vertoond op de grote koepel van het restaurant.

Na het eten lopen we langs de winkels en restaurants. Alles allemaal mooi verlicht. In het meer vlakbij de Legostore is het grote Loch Ness (Nessie) monster van Lego nagemaakt. Verder is er een T Rex restaurant , hier staat alles in het teken van de dinosauriërs. Je kunt eten tussen grote nagemaakte dino’s.

Bij de Ghirardelli chocolade winkel willen we eigenlijk nog een dessert nemen, maar daar is het zo druk dat we hier alleen maar wat chocolade kopen om in de villa op te eten.

Om half 8 rijden we terug naar de villa. Rianne en Albert zijn ook net terug. Ze hebben bij Longhorn steakhouse gegeten.

We zetten koffie en gaan in de villa live de Oscar uitreiking in de bioscoopzaal van onze villa bekijken.

We hebben vandaag 61 km gereden. Het was vandaag ca.29-30 graden. Morgen zal het wat afkoelen en gaan we naar de Universal Movie studio’s.

2 gedachtes over “24 februari; Orlando

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s