6 maart Los Angeles

De wekker hoeven we niet te zetten. Elke ochtend zijn we wel ongeveer om 8 uur wakker. Net als bijna elke dag de laatste tijd hier, schijnt de zon weer volop. Het wordt een heerlijke warme dag in Los Angeles vandaag.

We gaan vanmorgen ontbijten bij IHop. Hier kun je goed ontbijten voor een redelijke prijs. We nemen een menu met kleine pannekoekjes, ei, bacon en hash browns. Hash Browns is een soort geraspte gebakken aardappel.

Na het ontbijt gaan we het strand opzoeken en wel naar Venice Beach. Vanaf het hotel ongeveer 15 minuten rijden. We parkeren de auto bij een parkeergarage vlak achter het strand.
Venice Beach is een populair strand in Los Angeles. Veel toeristen komen er om lekker te genieten van de zon, maar ook om te gaan sporten. Venice Beach staat immers bekend als een echte sportlocatie. Op het fietspad en wandelpad langs het strand zie je veel fietsers, hardlopers, steppers, skaters etc.

In de zee zie je surfers en op het strand kun je volleyballen. Helaas zie je ook veel zwervers, maar daar heb je niet veel last van. Er zijn ook speciale skaterbanen aangelegd en er zijn rekstokken en andere attributen waar de gespierde mannen, vrouwen hun kunstjes kunnen vertonen.

Wij huren een fiets en gaan over een mooi aangelegd fietspad langs het strand naar Santa Monica fietsen. Onderweg kom je veel andere fietsers en hardlopers tegen.

We rusten even uit bij Perry’s Beachcafe en genieten van het heerlijke weer vandaag.
Daarna gaan we weer verder naar de Santa Monica Pier. Voordat we hier stoppen fietsen we onder de pier door en gaan nog een stuk verder richting Malibu.

Als we bijna niet meer verder kunnen langs het strand keren we om en zetten de fiets bij de Santa Monica Pier neer.
De Santa Monica Pier is 1 van de bekendste toeristische attracties van Santa Monica. Er zit een attractiepark op de pier, met een paar attracties, zoals  o.a. een achtbaan, draaimolen en reuzenrad. Verder veel souvenirwinkels, eettentjes en straatartiesten. Tevens is de pier het eindpunt van de Route 66.


We lopen over de pier en genieten van het uitzicht. In 2011 zijn we hier ook geweest met onze kinderen en sliepen in een hotel bij het strand. Nu willen we graag het reuzenrad in.

Voor 10 dollar per persoon gaan we het reuzenrad in en maken een paar rondjes. Je hebt een mooi uitzicht op het strand, de pier, de zee en omgeving.

Hierna fietsen we terug naar Venice Beach. Om 15.00 uur komen we hier aan en brengen de fietsen naar de verhuurder aan het strand. Uiteindelijk hebben we vandaag 18 km gefietst.

We halen de auto op en rijden terug richting het hotel. Het is al weer druk op de wegen hier. We stoppen bij The Coffee Bean voor een koffie en later gaan we eten bij restaurant Five Guys voor een laatste hamburger, frites met een milkshake. Om 18.00 uur zijn we bij het hotel en gaan nog even lekker relaxen alvorens we morgen de USA gaan verlaten en de reis terug naar Amsterdam maken.

Het was aan het strand vandaag ca. 22 graden met veel zon. We hebben vandaag 40 km gereden.

3 gedachtes over “6 maart Los Angeles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s