23 februari Borrego Springs-Tucson

We zijn weer vroeg wakker en we besluiten niet langer te blijven liggen. We hebben vandaag een behoorlijk lange rit voor de boeg, met als einddoel Tucson. Tuscon ligt in Arizona en heeft een uur tijdsverschil met de staat Californië. We leveren vandaag dus een uurtje in. Om 8 uur verlaten we Borrego Springs.

Vlak voordat we het Anza Borrego State Park uitrijden maken we nog wat foto’s bij een uitzichtpunt.

We rijden langs de Salton Sea. Dit grote meer is ontstaan nadat in 1905 een dam in de Colorado rivier is bezweken en het water daarvan twee jaar dit geologische bekken instroomde.

Goed half 10 hebben we even een tussenstop bij Salvation Mountain bij het plaatsje Niland. Het is even omrijden, maar leuk om te zien.

Salvation Mountain is een land-artkunstwerk, gemaakt door Leonard Knight. Het staat in de buurt van de Amerikaanse plaats Niland (Californië). Het is een beschilderde heuvel met daarop teksten die bedoeld zijn om mensen te bekeren tot het christendom. Op de top staat een kruis dat bereikt kan worden door een gele trap, de Yellow Brick Road, die uitgehakt is in de heuvel, te beklimmen. Leonard Knight is ooit naar deze plaats toegekomen om een week lang wat schilderwerk te doen. Uiteindelijk werd het een project waar hij 25 jaar aan gewerkt heeft.

Om half 11 rijden we de Interstate 8 richting Tucson op. Onze TomTom geeft aan dat we nog 372 km rechtdoor moeten voordat we de volgende afslag hebben. Pfff, best een hele rit.

Eerst zien we nog wat landbouw en even later komen we door een gebied waar de Imperial Sanddunes liggen. Tegen de grens van Mexico liggen de Imperial Sand Dunes: de grootste zandduinen van Californië. De Imperial Sand Dunes strekken zich 64 kilometer uit en zijn op sommige plekken acht kilometer breed. De duintoppen kunnen tot wel 91 meter de lucht insteken.

Het waait buiten zo hard dat het zand van die duinen een soort van zandstorm veroorzaken op de weg.

Vlak voor Yuma (11.45 uur), wat tegen de Mexicaanse grens ligt, gaan we de auto tanken en eten een sandwich met milkshake bij Jack in the Box.

We rijden een stuk over de snelweg en rond half 4 verlaten we de snelweg bij Gila Bend. Hier nemen we in de Space Age Lodge restaurant een bak koffie. Het restaurant is helemaal ingericht met als thema ruimtevaart. Er is ook een motel bij waar je kunt overnachten.

Vanaf Gila Bend naar Tucson is het eerste stuk een mooie route om te rijden met de typische Saguaro cactussen langs de weg. Deze zullen we morgen van dichterbij gaan bekijken. Op den duur slaan we de Interstate 10 in en tegen 17.15 arriveren we in Tucson. In het centrum is het druk. Een stukje file rijden. Even later komen we om 17.45 uur aan bij ons hotel, Double Tree by Hilton vlakbij het Reid Park. We verblijven hier 2 nachten.

Tucson is de op een na grootste stad in Arizona. Het ligt op een hoogte van 800 meter en heeft met de buitenwijken bijna 1 miljoen inwoners.

Vandaag hebben we 674 km gereden.

Temperatuur vandaag, we beginnen met een koele 8 graden in Borrego Springs en eindigen op 18 graden in Tucson. Het is half bewolkt met heel veel wind. Door de wind voelt het fris aan. Een jasje is nog steeds nodig.

2 gedachtes over “23 februari Borrego Springs-Tucson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s