12 juli; Montréal-Ottawa

We volgen weer ons ochtendritueel. Rond 8.00 uur wakker. Dan tegen 9.00 uur ontbijten. Dit keer weer een ontbijtbuffet in het hotel. Rond 10.00 uur staan we met onze koffers weer buiten het hotel. De straten zijn wat nat, het heeft geregend. Terwijl wij naar de parkeergarage lopen is het gelukkig droog. Dit blijft niet zo. In een buitenwijk tanken we nog even en verlaten Montréal.

We zien onderweg veel landbouwvelden met maïs en soja.

Flinke graansilo’s.

Onderweg bij Montebello willen we naar hotel Chateau Montebello. We zijn wel toe aan een bakje koffie. Het is het grootste hotel- en resortcomplex ter wereld. Helaas mogen we niet doorrijden naar het hotel. Een tegenvaller. Daarbij begint het behoorlijk te regenen, een enorme hoosbui! Wanneer het weer even droog is, scoren we koffie bij een chocoladewinkel. Je kunt er verder niet zitten, dus nemen de koffie mee naar de auto en drinken het onderweg op.

Montebello.

Verder onderweg via de A50 naar Ottawa hebben we voortdurend een korte hevige bui. Het geeft wel mooie luchten en de auto is sinds lange tijd van zijn stof af.

Donkere luchten.

Net over tweeën rijden we over de Alexandra brug, die de Ottawa River overspant, de stad in. We parkeren de auto in een parkeergarage en eten een pecan croissant bij Boulangerie Moulin de Provence. Daarna gaan we een ronde door de stad maken. Het is inmiddels droog en de zon schijnt ook weer. We halen nog even een plattegrondje en gaan op weg.

Aan de zuidelijke oever van de Ottawa River liggen op Parliament Hill 3 grote neogotische gebouwen waarin de Canadese overheid zijn thuisbasis heeft. In 1860 eerste steen al door de Engelse kroonprins Edward gelegd. De gebouwen worden nu gerestaureerd. De renovatie begonnen in 2019 en duurt 10 jaar lang. Een opvallend kenmerk is de 92 meter hoge Peace Tower.

Vanaf Wellington street lopen we voor langs en hebben zo een mooi zicht op de parlementsgebouwen.

Bank of Canada Building.
Aan beelden geen gebrek in Ottawa.

De Ottawa Locks is een reeks sluizen in een kanaal die een hoogteverschil van 25 meter overbruggen.

De Ottawa Locks.

Net als in Quebec staat ook in Ottawa een groot hotel, het Chateau Laurier hotel. Deze is in 1912 geopend door de Canadian Pacific Railways. Het is het chicste hotel van Canada. Veel staatslieden en gasten van koninklijke bloede worden hier ondergebracht.

Chateau Laurier.

We lopen door het Major’s Hill Park. Met een mooi uitzichtpunt op de Ottawa River.

Mooie bloemperken in Major’s Hill Park.
Uitzicht op Parliament Hill.

Bij de National Gallery of Canada staat een groot kunstwerk wat een soort van grote spin moet voorstellen.

Grote spin, Louis Bourgeois Marman gedoopte kunstwerk.

Tegenover de National Gallery staat het in 1890 gebouwde Notre Dame Basilica.

Notre Dame Basilica.

We slaan Clarence street in en lopen het oudste deel van de stad in. Het gebied rondom de Byward Market. Ontzettend leuk gebied met veel winkeltjes en restaurantjes met terrasjes.

We gaan eten bij The Grand. Hier eten we een lekkere pizza. Gelukkig zitten we droog onder grote parasols want er trekt nog een kortstondige bui over.

Pizza eten op het terras van The Grand.

We lopen na het eten naar Confederation Square. Dit plein vormt het hart van Ottawa. Hier staat ook het National War Memorial. Dit is een indrukwekkend monument.

War Memorial.

We lopen terug naar de parkeergarage. Helaas mag je de auto niet ‘s nachts laten staan. We hebben er een wandeling van 6 km opzitten. Voordat we naar ons hotel gaan, rijden we naar het Rideaukanaal. We willen ook nog even langs het huis van Minister-President van Canada, Trudeau rijden. Dat lukt niet. Wel stoppen we bij het Rideau kanaal.

Dwars door de stad loopt het 202 km lang Rideau kanaal. Het kanaal mondt als dubbele waterval uit in de Ottawa River. In de winter vormt dit kanaal de langste schaatsbaan ter wereld, namelijk 8 km lang.

Rond 20.00 uur zijn we bij het hotel en checken in. We hebben Valet Parking. Ons hotel vannacht heet Lord Elgin.

Wat een geweldig mooie overzichtelijke stad is Ottawa.

Het weer vandaag. Onderweg flinke regenbuien bij Montebello en vlak voor Ottawa. Later benauwd, ook regelmatig zon, maximaal temperatuur 24 graden.

We hebben vandaag 260 km gereden.

Morgen verlaten we Ottawa en rijden via Thousand Islands National Park naar Kingston.

De route vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s