Rondreis Texas 2020

Van 15 februari tot en met 6 maart hebben we een ronde door Texas gemaakt. We pakken een stuk van de Route 66, even de grens over naar de staat Oklahoma waarna we nog een stuk door de staat New Mexico rijden.

Texas is een van 50 staten van de Verenigde Staten van Amerika. Het is na Alaska de grootste staat van de Verenigde Staten, gemeten naar oppervlakte. Met 28 miljoen inwoners is het de tweede staat in bevolking, na Californië. Texas wordt ook wel “The Lone Star State” genoemd.

Nederland vergelijkbaar met Texas.

Onze ronde begint in Houston en we rijden dan via o.a. Dallas, Fort Worth, Amarillo, Alamorgordo, Carlsbad, Fort Davis, Big Bend National Park, Del Rio, San Antonio, Fredericksburg en Austin weer terug naar Houston. We zijn 20 dagen onderweg geweest. De route was ongeveer 5300 km.

We hebben de vlucht, huurauto (bij Alamo) en 3 nachten een Chisos Mountain Lodge in Big Bend National Park geboekt bij Tioga Tours. De overige hotels boeken we zelf.

Hier wat links naar de bezienswaardigheden die we onderweg aangedaan hebben.

Dallas.

Fort Worth.

Palo Duro Canyon State Park.

Route 66.

Amarillo.

Alamogordo (New Mexico)

White Sands National Park. (New Mexico)

Carlsbad Cavern National Park. (New Mexico)

Big Bend National Park. (Texas)

Del Rio.

San Antonio.

Fredericksburg, Hill County.

Austin.


Hieronder de route.

10 gedachtes over “Rondreis Texas 2020

 1. Franziska

  Hallo beste Schreuders,
  We kennen elkaar niet, maar ik verheug me nu al op jullie verslag vanuit Texas, want wij plannen voor oktober / november dit jaar nagenoeg hetzelfde rondje. Dus ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Heel veel plezier alvast!
  Groetjes,
  Franziska

  1. Franziska

   Trouwens ik zie net, dat jullie bij Tioga hebben geboekt. Zijn jullie afgelopen oktober ook op de speciale informatiebijeenkomst over Texas geweest? Zo ja, dan zaten we vermoedelijk bij de presentatie over Texas in hetzelfde zaaltje.

   1. Franziska

    Dan hebben we elkaar zonder het te weten misschien toch al een keer gezien Harry! Wat grappig! Zeker omdat we ook nagenoeg dezelfde route hebben gekozen, alleen doen wij die straks andersom. Alhoewel ook wij een offerte aangevraagd hebben bij Tioga, hebben we trouwens uiteindelijk weer voor gekozen om alles zelf te boeken. Dat geeft ons net iets meer flexibiliteit en bovendien vind ik het ook altijd leuk, om op internet naar de beste koopjes te speuren. Maar de presentatie bij Tioga was zeker nuttig om wat ideeën op te doen.

 2. Lieke

  Hele mooie reis toegewenst! Is dit de eerste keer Texas voor jullie?
  Wij gaan er komende zomer voor de tweede keer naartoe. We vonden het echt geweldig. En nog genoeg te zien voor een tweede keer! Big Bend vond ik echt fantastisch. Grote plus dat jullie in de Chisos Mountain Lodge overnachten.
  Wij zaten trouwens ook bij de presentatie van Tioga!😊
  Dit jaar hebben we er voor gekozen om niet via Tioga te boeken maar zelf. Het verschil was te groot qua kostenplaatje.
  Geniet van Texas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s